Close

Padel för kvinnor i populära Femme Open

Arrangörerna f v: Nina Campioni, Katrin Zytomierska, Johanna Livijn och Helena Ungh.

Femme Open är Sveriges största padelturnering för kvinnor. Ett koncept som engagerar allt från influencers till riktiga padelentusiaster på alla nivåer.

Turneringen Femme Open arrangeras av Katrin Zytomierska, Helena Ungh, Johanna Livijn och Nina Campioni och kör igång för fjärde gången den 21 mars. Vi ringde upp Helena Ungh för att ta reda på mer om detta populära kraftprov för kvinnor.

Hej Helena! Hur gick snacket när ni startade Femme Open?
– Det började med att jag såg på Johannas instagramkonto att hon spelade padel och kommenterade ”Jag vill också spela?” Katrin hade kommenterat samma sak i Johannas inlägg.
Sen möttes vi på en fest och då bokade vi en tid veckan efter. Nina hade redan spelat med Johanna någon gång innan så nu var vi fyra stycken. Efter den timmen så var vi alla så taggade på mer spel så då sa vi: Ska vi inte starta en tjejturnering? Sagt och gjort, här är vi nu med ett fantastiskt koncept som engagerar kvinnor från hela Sverige.

Det blir alltså 4:e gången nu i mars?
– Ja, den 21:a mars blir vår fjärde turnering, superkul! Och konceptet har vuxit för varje gång. Vi började med knappt 40 deltagare, och är nu i kommande turnering är vi uppe i 120 spelare. Helt fantastiskt! Folk flyger från olika delar av Sverige för att delta. Målet är att köra Femme Open två gånger per år, en på våren och en på hösten.

Hur ser upplägget ut för dagen?
– Vi samlas på PDL i Frihamnen på förmiddagen, går igenom spelregler och hur matcherna spelas. Alla delas in i grupper av PDL:s professionella tränare, och sen kör vi hela dagen från kl 12 till 17 då det är slutspel och final. Vi har fantastiska sponsorer på plats, och det är allt från kockar som lagar lunch till stylister som gör flätor. Det serveras även snacks och kaffe, och ibland har vi även middag tillsammans på kvällen. Utöver detta går alla spelare hem med en härlig goodie bag.

Hur många banor finns det?
– I år har vi 15 banor, vilket är den största turneringen hittills.

Det låter som ett perfekt tillfälle att både spela padel och nätverka?

– Ja det är ett ypperligt tillfälle att nätverka, så många drivna starka kvinnor på ett och samma ställe med ett brinnande intresse för padel.

Hur är stämningen?
– Det är superhärlig stämning i hallen, det garvas, hejas och hängs.

Pushar man varandra eller är det blodigt allvar?
– Alla kämpar och gör sitt allra bästa och vi hejar på varandra bäst det går, men såklart vill vi alla vinna så lite blodigt allvar är det ändå.

Ni har fått in många bra sponsorer!
– Ja det är så kul, och detta är verkligen ett superbra tillfälle för sponsorer att synas och vara med att stötta ett stort kvinnligt nätverk.

Ni har spelat länge och mycket. Ser ni en utveckling sedan ni startade? – Utvecklingen är enorm, från vår första turnering då alla var nybörjare och de som vann då vann så överlägset, nu är nivån riktigt hög och alla har utvecklats något mycket.

Varför tror ni padel har blivit så populärt?
– Jag tror att det är populärt för att det är så lekfullt, alla kan vara med, killar mot tjejer, kille och tjej mot 2 tjejer, det finns inga begränsningar.

Vad är det roligaste med padel?

– Allt med padel är roligt!

Kommer ni ta turneringen till andra städer?
– Ja, det kommer vi, i höst kör vi vår första Femme Open i Göteborg i samband med att PDL öppnar en ny stor hall.

Jag ska ju själv vara med. Vad kan jag förvänta mig?
– En magisk dag tillsammans med härliga tjejer, mycket puls och massa skratt.

Hur ser deltagandet ut för 21 mars?
– Det är väldigt få platser kvar, det är nästan fullt innan vi ens hunnit skicka ut inbjudan.

Close