Close

Premiär i vår för Villa Dagmar

Nybrogatan går från klarhet till klarhet även i vår. Inte nog med att Björn Frantzén slår upp dörrarna till Brasseri Astoria den 15 mars – den 6 maj 2021 öppnar dessutom det efterlängtade boutiquehotellet Villa Dagmar.

Ett vackert, modernt och kreativt hem för den världsvana resenären som söker ett hotell med hjärta och själ i en chic och medveten del av Stockholm – så lyder presentationen av Villa Dagmar. Hotellet, som renoverats och byggts om under ledning av arkitekterna på Tengbom, ligger i en välbevarad fastighet i jugendstil, intill Östermalmshallen.
– Med Villa Dagmar får Hotel Diplomat en syster med rötter i en stolt och ansedd hotelltradition. Samtidigt är det ett hotell som skriver sin egen historia med nya idéer och koncept. Vi har särskilt tänkt på de mest kräsna resenärerna som ställer höga krav på kvalitet och bemötande. För oss, som vuxit upp i en hotellägarfamilj, känns det extra roligt att få lägga grunden till en ny institution i Stockholm. En pulserande och exklusiv mötesplats för såväl världsresenärer som Stockholmare – precis som Dagmar själv hade önskat, säger Anna Cappelen, styrelseordförande och delägare i Hotel Diplomat och Villa Dagmar.

Bakom hotellets inredning står Anna Cappelen och inredningsarkitekten Per Öberg tillsammans med inredaren Helena Belfrage. Inspirationen har de hämtat från sina resor runt om i Europa. Villa Dagmar blir ett eklektiskt hem fyllt med noga utvalda detaljer, skandinavisk design, internationella möbelklassiker samt exklusivt ritade möbler av Per Öberg. Interiören ska ge en inspirerande helhetsupplevelse och förmedla känslan av att besöka någons unika stadsvilla och ett hem att längta tillbaka till.

Hotellets 70 rum och sviter får utsikt över Nybrogatan eller den magnifika innergården, hotellets hjärta, som för tankarna till en mysig italiensk piazza med en mat- och vinbar, omgiven av en restaurang, en kombinerad koncept- och blomsterbutik, ett holistiskt spa samt direktanslutning till Östermalms Saluhall.

Restaurang Villa Dagmar drivs i samarbete med stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niklas Jönsson (duon bakom Michelin-restaurangen Aloë och Rinos Bodega) och menyn präglas av Medelhavsköket med många små spännande rätter.
– Med restaurangen vill vi skapa en modern och tidlös klassiker. Några av våra ledord är Including Contemporary Gastronomy och The Real New Nordic. En meny som inbjuder till spontanitet och lekfullhet, säger Daniel Höglander och Niclas Jönsson.

Villa Dagmar är ett systerhotell till Hotel Diplomat Stockholm och drivs av fjärde generationen Malmström. Familjen Malmström har sedan 30-talet drivit hotellverksamheter i fyra generationer. Namnet Villa Dagmar är en hyllning till Dagmar Bergsten, en stark och oberoende kvinna, med släktband till familjen Malmström.

Interiören är inspirerad av Karl och Dagmar Bergstens privata bostad i Båstad, influerad av renässanspalatset Villa d’Este utanför Rom och San Michele på Capri, som uppfördes av Axel Munthe som då bodde på Nybrogatan 25-27, där Villa Dagmar nu öppnar.

Foton: Carl Hjelte.

Close