Close

Roligaste nyöppning: Östermalmshallen

Som vi fick längta! Men när Östermalmshallen äntligen öppnade igen lät besökarna inte vänta på sig. 2020 är Hallen utan tvekan östermalmarnas stora favorit bland årets nyöppningar.

Hej Ulf Elmqvist! Hur känns det att vinna östermalmarnas gunst?
– Vi är oerhört glada och tacksamma! Saluhallen är en klenod för Stockholm och för Östermalm är den en stor tillgång då många bor i närheten. Flera av våra kunder brukar säga att det känns som ett ”andra vardagsrum” och det är ju ett oerhört fint betyg, att de känner sig som hemma. För att kunna hålla en hög kvalitet och service krävs en efterfrågan så vi är också tacksamma för att många kunder som bor i området handlar i Hallen. Det går åt båda håll!

Hur är stämningen i Hallen nu jämfört med tidigare?
– Alla är glada för att det är nytt och fräscht överallt. Många kunder och handlare var oroliga för att man skulle renovera sönder charmen och inte bevara det gamla, men det genuina har verkligen förstärkts. Antikvariat och Stadsmuseet har hela tiden varit med i processerna. Vi som handlare tycker dessutom det är roligt att nya besökare hittat in och att även yngre målgrupper trivs i saluhallen; att det är en mötesplats för alla generationer.

Vad ska man absolut inte missa att köpa med sig hem från Östermalmshallen en fredag eftermiddag?
– Här finns 1 000-tals artiklar och något för alla. Ser man på det som säljer bäst är det någon färsk fisk eller köttbit till middag. Rimmad lax, skagenröra, räkor, ost, smörrebröd, tryffelsalami, bär, primörer, majskyckling, guldkött, fasanwallenbergare och lyxig choklad samt hemgjord glass som även finns laktosfri.

Vad är det bästa med den nya Hallen?
– Att det är en nystart av en gammal och historisk byggnad sedan 1888, men i en helt ny tappning med alla tänkbara tekniska lösningar. Att Stockholms stad inte bara upprustat en saluhall utan också bevarat en kunskapskälla och ett hantverk för framtiden. Att den nu kommer att kunna leva och inspirera såväl unga som äldre i 130 år till minst. Sedan kommer Östermalmshallen även att locka turister i framtiden då den ligger topp fyra i besöksfrekvens och kan nog numera stoltsera som en av de finaste saluhallarna i världen.

ÖVRIGA NOMINERADE:
• Fiore Narvavägen
• Release Co.
• Aira
• Carling Dalenson

Close