Close

Så tränar vi 2020

Vilka är de stora trenderna inom träning under 2020, och hur klär vi oss på gymmet? Vi frågade Andrew O´Sullivan, marknadschef på Casall.

Andrew O´Sullivan är marknadschef på Casall.

Vilka är de stora träningstrenderna 2020?
– En stor trend 2020 blir nya tjänster och upplevelser som erbjuds i samband med träning on demand – det vill säga individanpassad träning som kan göras på resa eller hemma. Det innebär att trenden med såväl hemmaträning som träning på jobbet fortsätter växa. Marknaden för fitnessbutiker kommer också växa och erbjuda mer personliga koncept.
Människors livslängd är ett stort samtalsämne liksom konceptet rest and recovery och stresshantering. Retreats tror jag också blir mer mainstream än vad det varit tidigare.
Vad har ni på Casall för nyheter i sortimentet?
– Vi lanserar ett helt nytt bamburedskap för hemmaträning – en enkel och hållbar lösning. Dessutom har vi en uppdaterad badkollektion, och har utvecklat herrsortimentet med premiumkvalitet och -design.

Casalls sport-behåar är Skandinaviens mest sålda.

Hur har träningskläder och kundernas önskemål förändras under de senaste åren?
– Den stora förändringen är att hälsa är det nya kapitalet, och hur man klär sig är alltmer anpassat till välmående. När vi ska träna numera så klär vi oss gärna på ett sätt som funkar även resten av dagen. Bekväma flexibla kläder som funkar både på och utanför gymmet. Den trenden tror jag är här för att stanna.
Vilka är era bästsäljare i dam- och herrkollektionen?
– Vi är kända för våra premiummaterial – det är anledningen till att kunderna återkommer till Casall år efter år. Bästsäljarna är alltid säsongstajtsen, och sculpture-kläder är extra populära just nu. Våra sport-behåar är dessutom Skandinaviens mest sålda. På herrsidan har samarbetet med en av världens mest progressiva PT:ar, dvs Magnus Lygdbäck, gått väldigt bra.

Casall samarbetar med pt:n Magnus Lygdbäck.

Hur ser dina egna träningsrutiner ut?
– Jag har turen att vi samarbetar med flera gym och studior så jag kan prova olika slags träning. Allt från styrka, kondition, löpning, cykling, paddling, boxning, yoga och pilates. För mig är det viktigt med en bra balans.

Close