Close

Soho House öppnar i Stockholm

Det surras om Soho House på Östermalm. Ännu är inget bekräftat om var, när och hur, men allt pekar på att det är Trefaldighetskyrkan på Majorsgatan som kommer att hysa den exklusiva medlemsklubben.

Idén om den exklusiva medlemsklubben som kom att bli Soho House föddes redan 1995 på konstnärstäta Café Bohemes övervåningar i London. Idag finns medlemsklubben i ett flertal storstäder som Paris, New York, Berlin, Istanbul, Rom – och om allt går som planerat – snart i Stockholm.

Enligt Källor är det Trefaldighetskyrkan på Majorsgatan som ska bli Stockholms första Soho House. Kyrkan köptes under stor uppståndelse av filmregissören Jonas Åkerlund för några år sedan, och nu ska den alltså bli exklusiv medlemsklubb. Men det är inte vem som helst som kan slå sig ned med laptop på Soho House. Den internationella kölistan till ett medlemskap rymmer idag 66 000 personer enligt den senaste delårsrapporten. Men, för den som kommer in som betalande medlem erbjuds förmåner som förtur och hjälp med bokningar på alltifrån hotell och restauranger till arbetsplatser, möteslokaler och rekreation av olika slag.

Enligt Bolagsverket är idag affärsmannen Ronald Burkle huvudman för bolaget som äger Trefaldighetskyrkan – Burkle äger även till exempel Michael Jacksons Neverland. När och hur Soho House öppnar i Stockholm är dock ännu oklart men den som drömmer om ett medlemskap bör fila på sitt kreativa cv.  Soho House beskriver sig nämligen som ”Ett hem för kreativa människor att komma samman” och riktar sig mot en ung kreativ elit.

Close