Close

Svenskt Tenn erbjuder svenska smårätter av hög kvalité

Senare i höst kommer Svenskt Tenn öppna nytt café i Malmstensbutikens tidigare lokaler vägg i vägg med den befintliga butiken på Strandvägen. Just nu pågår en omfattande renovering och anpassning av lokalerna för att kunna rymma det egna caféet som kommer ligga i markplan. Det kommer vara öppet för frukost, lunch och middag och däremellan för att ta en kaffe eller ett glas vin.

Svenskt Tenn har anlitat restauratören Petter Nilsson, grundare och ägare av fine dining restaurangen Petri på Kommendörsgatan, vars koncept är baserat på ett kreativt förhållningssätt till ekologiska, närproducerade råvaror.

– Petter Nilssons kärlek till kreativiteten, hantverket och hållbarheten passar väl ihop med Svenskt Tenns traditioner. Petter Nilsson har en fingertoppskänsla och ett sätt att se på sitt hantverk som skiljer sig från mängden. Petter värnar om helheten och är, liksom Estrid Eriksson, alltid närvarande i detaljerna.
Maria Veerasamy, VD Svenskt Tenn

Till serveringen på Svenskt Tenn har Petter Nilsson arbetat fram en svensk version av Bento, som är japanska för lunchlåda.

– Vi väljer att arbeta med produkter från växtriket, ibland helt vegetariska rätter och ibland med inblandning av fisk, skaldjur eller kött. Utifrån det skapar vi en meny med variation där man ska kunna kombinera sin egen måltid efter lust, aptit eller behov.
Petter Nilsson, restauratör

Ambitionen är att caféet och dess meny ska hålla samma höga kvalité och samma omsorg om det närodlade som Svenskt Tenn gjort i snart hundra år.

Close