Close

Tennisstjärnan Andy Murray klar för Stockholm Open

Tidigare världsettan och trefaldiga Grand Slam-vinnaren Andy Murray är klar för Stockholm Open som spelas på Kungliga Tennishallen 6-13 november.

Andy Murray

Årets turnering visar redan på ett av de bästa startfälten i Stockholm Opens historia och nu kan tennisfenomenet och publikfavoriten Andy Murray räknas till listan av namnkunniga spelare. Andy Murray ansluter därmed till redan klara Stockholm Open-spelare som bland andra världsfyran och OS-vinnaren Alexander Zverev, norrmannen och åttarankade Casper Ruud samt världstian Hubert Hurkacz.

Den 34-åriga skottens meritlista är minst sagt gedigen och inkluderar fjorton Masterstitlar, två Wimbledontriumfer samt segrar i både ATP-slutspelet och i David Cup. Murray har därutöver vunnit 46 ATP-turneringar, varit i elva Grand Slam-finaler och är den ende i tennishistorien som vunnit två OS-guld.

– Jag tror inte det är många spelare som skulle kunna tävla med en stålhöft och jag är stolt över att jag utmanar mig själv med att möta några av de bästa på ATP-touren. Men om jag vill komma i närheten av den nivå jag var på för några år sedan gäller det nu att börja vinna fler av de här matcherna, sa en revanschsugen Andy Murray till ATP inför turneringen i Wien den här veckan.

Stålhöften Murray syftar på är den han fick 2019 efter en stor höftoperation och han gör just nu sin come-backresa på ATP-touren med denna nya höft.
– Andy Murray visar upp ett fantastiskt spel och ett återtåg till världstoppen som jag aldrig tidigare sett. Senaste turneringen har han slagit ut topp-tio-spelare och det verkar inte finnas några gränser för vad han har möjlighet att göra. Han är ett självklart wild card för Stockholm Open och vi är väldigt glada över att han väljer att komma hit, säger Thomas Enqvist, Tournament Director för Stockholm Open.

Stockholm Open är världens äldsta inomhusturnering på ATP-touren, med en över 50-årig historia, och spelas enligt tradition på Kungl. Tennishallen i Stockholm. Turneringen har genom åren varit en spelarfavorit, vilket också årets startfält vittnar om. Biljetter finns att köpa via tickster.com och mer information om årets turnering och historiska tillbakablickar finns på www.stockholmopen.se.

Close