Close

The Venue tar ett helhetsgrepp på skönhet

Therese Granath har skapat ett litet skönhetsimperium på Karlavägen 7.

Tid är numera det dyraste vi har och få hinner springa till olika adresser för att fixa naglar, styla håret, fylla på fransar, få massage och vaxa benen. Det har hudterapeuten och ägaren av salongen The Venue, Therese Granath,  på Karlavägen 7 tagit fasta på – tanken är att du ska kunna fixa hela festlooken och, i alla fall det yttre, vardagsunderhållet under ett och samma tak.

Ni har massageterapeuter, frisörer, hälsocoach, hudterapeuter med mera på plats på Karlavägen 7. Hur föddes idén till det här helhetsgreppet på skönhet?
–Jag har i flera år skickat kunder vidare till olika läkare, makeupartister, fotspecialister och så vidare och min vision var att istället en dag samla all expertis under ett tak. Nu har vi det på våra salonger, och även lite specifika grejer som till exempel bindvävsmassage enligt en metod som en av våra massageterapeuter utvecklat själv.

Vilken är den mest populära behandlingen inom hudvård just nu?
– Just nu är det nästan enbart Dermapen och kemiska peels. Generellt vill man gå mer på djupet än vad en klassisk ansiktsbehandling kan göra just nu.

Det pratas mycket om Dermapen nuförtiden. Men vad är det egentligen?
– Det är en helt fantastisk behandling som ursprungligen kommer från Australien. I stort sett går det ut på att man slussar in olika slags aktiva ämnen i huden genom små små nålar. Det är väldigt effektivt mot rynkor och pigmenteringar, men behandlingen kan också anpassas till vilken slags hud man har. Till exempel för acne eller rocasea.

Vad är det absolut bästa du någonsin har gjort för din hud?
– Dermapen. Absolut.

Vad ser du för trender framöver när det gäller hudvård?
– Jag tror att trådlyft, lyft av kollagentrådar i huden, kommer att bli stort. Trådlyftet håller upp till 2 och ett halvt år vilket inte Botox och fillers gör. Men det är lite dyrare eftersom det måste utföras av en läkare.

Kommer Botox och fillers fortsätta vara lika populärt?
– Ja, det ökar hela tiden. Men man måste underhålla huden med andra behandlingar också, annars blir det lite som att man bara blåser upp en ballong 20 gånger och det blir inte så snyggt till slut. Det är då man får det där lite uppblåsta och bulliga ansiktet.

Handen på hjärtat, finns det verkligen nån poäng för huden med att dricka litervis med vatten?
– Man ska inte överdriva, men jag tycker absolut att man ska dricka ordentligt med vatten och skölja igenom systemet ordentligt.

Ge oss dina fem bästa tips för att få en fin hud?
– Rengöring, peeling, sheet masks, kosttillskott som balanserar kroppens ph-värde och Dermapen.

Close