Close

8 måsten i juni


Från rockkonserter på Grönan till italiensk glassmagi på Jungfrugatan. Här är våra bästa junitips.


1. Ät glass från Ett bageri
På Jungfrugatan 70 serveras kanske Stockholms godaste glass. Eller gelato, som de själva kallar den. Krämigheten är allt.


2. Grunge på Grönan
Grungelegenderna Alice in Chains gästar Grönan den 20 juni. Men om inte Seattle-romantik och vemodiga ackord är din grej, så uppträder Sven-Bertil Taube på samma scen den 25 juni.


3. Nya Restaurang Artilleriet
Restaurangen på Armémuseum har fått helt nytt koncept. Hit går vi för att äta Croque Monsieur eller steak minute och njuta av den fina uteserveringen.


4. Jaume Plensa på Djurgården
Djurgårdsvarvet kommer kännas lite annorlunda i sommar. Ur Djurgårdsbrunnskanalen kommer nämligen sju meter höga kvinnoansikten i gjutjärn sticka upp. Verken är skapade av den hyllade spanjoren Jaume Plensa.


5. Utställning Lennart Nilsson Stockholm
Sturehofs väggar pryds för tillfället av mästerfotografen Lennart Nilssons verk. Framför allt från tiden då han arbetade som reportagefotograf med fokus på Stockholmsmiljöer.


6. Terrassen på Grand Hôtel
Klassisk trottoarservering med en av Stockholms bästa utsikter. Slå dig ner i de rödvit-randiga sofforna och njut av välblandade cocktails och mat med influenser från södra Europa.


7. Kolla in Suitsupply
Holländska Suitsupply har öppnat jättebutik i Mood-gallerian. Affärsidén är att erbjuda dressat herrmode till rimliga priser – och har blir en stor succé världen över.


8. Se VM-premiären på Surfers
Humlegården har fått ett välkommet krogtillskott, i form av hyperpopulära asiaten Surfers. Här finns dessutom storbildsskärmar. Ät och drick gott och heja fram de blågula i premiärmatchen mot Sydkorea. 18 juni.

Close