Close

Gynning ställer ut hypnoskonst på Östermalm

Utställningsaktuella konstnären Carolina Gynning om hypnosterapi, Östermalmsfavoriter och var hon helst skulle ställa ut.

När Carolina Gynning gick i hypnosterapi dök det upp en hel del starka bilder i hennes inre.
– Jag bestämde mig för att måla av bilderna för att på något sätt bearbeta det jag såg. Allt blev som en slags ny dimension i terapin.

Konstverken – som hon gett samlingsnamnet X – är mer detaljrika, starka och möjligen provocerande än hennes tidigare verk.

Hur har hypnosterapin påverkat ditt liv?
– Det har varit positivt i längden. Vissa saker var tunga att uppleva men jag är glad över att ha sett det. Nu kan jag lämna det bakom mig. Allt som har hänt är en del av mig och jag vill inte blunda för något längre.

Du ställer ut på Östermalm. Är Östermalmsbor extra konstintresserade?
– Jag tror inte det finns något plats där konst är viktigare än någon annanstans. Detta var en bra plats och en vacker lokal där min konst gör sig bra.

Vilka är dina favoritställen på Östermalm?
– Jag har min frisör, Antonio Axu, i närheten av galleriet och tycker mycket om saluhallen. Om jag har tid tar jag gärna en promenad runt Djurgården eller njuter av en föreställning på Dramaten.

Vilka konstnärer inspireras du mest av – och finns det något verk du drömmer om att köpa?
– Jag skulle vilja ha ett verk av den svenska konstnären Sara Vide Eriksson, hon är otroligt skicklig. Annars inspireras jag av alla starka kvinnliga konstnärer.

Vilket vore drömgalleriet att ställa ut på?
– Jag skulle vilja vara med på biennalen i Venedig. Det skulle göra mig lycklig.

Close