Close

Östermalms bästa bruncher

Hösten innebär klar luft, färgsprakande natur – och fantastiska bruncher. Vi har plockat fram några favoriter ur Östermalms digra brunchutbud.


För finsmakaren:

Oaxen Slip
Brunch på Slipen är den absolut bästa avslutningen på en djurgårdspromenad. Allt låter och är gott, beställ flera smårätter dela på. Rökta räkor, friterade kycklingvingar och hemgjord glassmacka – eller kantareller, äggröra och morotskaka.
Beckholmsvägen 26, oaxen.com, lördag och söndag: 12:00-14:45


För dagtidspartajaren:

Kasai
En av stans festligaste bruncher äger rum på Kasai på Linnégatan. Gästen möts av vibrerande musik och kan förutom spicy tuna, bubbelvåfflor, eggs benedict med hummer och andra lyxiga frukostalternativ beställa riktiga hantverkscocktails.
Linnégatan 18, kasai.se, lördagar 12:00-16:00


För vinälskaren:

Tyge & Sessil
Den populära lilla vinbaren på Brahegatan har precis börjat med bruncher. Bland rätterna märks godsaker som klassisk ostsufflé och en synnerligen Instagramvänlig avokadomacka. Därtill erbjuds det bubbliga drinkar, spännande naturviner och pinfärska ostron.
tygesessil.se, Brahegatan 4, lördagar från 12.


För Östermalmstalibanen:

Broms
Helgmorgon på Karlaplan betyder brunch på Broms, inte sällan med Denise Rudberg, Johan Hakelius eller Bathina Philipson vid något av grannborden. En uppfriskande mimosa eller återställande bloody mary är en bra start, följt av laxomelett och amerikanska pannkakor. Eller varför inte ägg på tunisiskt vis? Shakshouka är pocherade ägg i tomat, paprika och vitlökssås.
Karlavägen 76, bromskarlaplan.se, 11:00-15:00


För frankofilen:

Berns Bistro
När det kommer till brunchbuffé på klassiskt franskt vis blir det inte bättre än såhär. Med jazz ur högtalarna, charkuterier, ostar, musslor, råbiff, bakverk och andra godsaker bäddar denna brunch för en lång eftermiddag i Berzelii park.
295 kr per person, Berzelii Park, berns.se, söndagar 12:00-19:00

Close