Close

Rätt stil till rätt tillfälle

Hösten är här och tygskorna och vindjackorna ska bytas ut mot läderkängor och ullrockar. Mats Pettersson, chefsdesigner på Oscar Jacobsson, förklarar vad män bör ha på sig vid tre typiska Östermalmstillfällen.

Lunchmöte på Riche
Bäst är att sikta på en dressad men avspänd look. Ett plagg som känns uppklätt utan att bli för formellt är skjortjackan. Vår modell Tulio i flanell är ett perfekt val. Under den bör man ha en skjorta, eller för en riktigt höstig look, en tröja i merinoull eller cashmere. Kombinera med manchester- eller flanellbyxor.

Teaterkväll på Dramaten
Det är ett festligt tillfälle och Dramatens lokaler är så fina att jag tycker att man ska klä upp sig. En väl sittande mörk kostym med väst går aldrig fel. Gärna med vit krispig skjorta och en elegant slips. Svarta snörskor i något grövre stil dressar ner stilen på ett bra sätt och värmer på vägen hem i höstnatten.

Djurgårdspromenad med hunden
Ett skönt och värmande alternativ är en shearlingpäls. Vi har en variant vi kallar Milton som är gjord i Florens. Det räcker med en tunn polo under och en snygg flanellbyxa så har du en perfekt promenadlook. Om du ska gå långa varvet rekommenderar jag att byta ut snörskorna mot ett par ingångna jodphurs eller läderkängor.

Close