Close

Systrarna Fahrman gör sommarens badmode

Frida och Sofi Fahrman är stilmässigt redo för sommarens bad.

Sofi och Frida Fahrman har rört sig i modevärlden länge, men först nu tar systrarna steget fullt ut och lanserar sitt eget modemärke Seaquelle.

Så som namnet antyder handlar det om badkläder med en elegant, flirtig och smart stil i Sofi och Frida Fahrmans nya satsning. Baddräkter och bikinis för dam och barn med volanger, knappar och smock som passar lika bra till ett par jeans på lunchen som för ett dopp i havet är tanken. Vi fick en pratstund med systrarna Fahrman om det nya familjeföretaget.

Varför valde ni att satsa på just badkläder?

Sofi: Efter våra tidigare designsamarbeten så kände vi att det fanns en efterfrågan på just badmode. Vi ville skapa ett märke som är nytänkande när det gäller material och design. Vi har dessutom saknat badkläder som inte är säsongsbetonade så vår kollektion bygger på ett on and of beach-koncept. Badkläderna är gjorda av Econyl, ett material som är gjort av återvunnet av fiskenät och plast som samlats upp från haven.

Finns det planer på att utvidga märket till ett bredare sortiment utöver badkläder?

Sofi: Vi har valt att börja i liten liten skala för att sedan kunna ta hjälp av våra följare i arbetet med att skapa framtiden för Seaquelle. Så får vi se vart det här äventyret tar med oss!

Hur är det egentligen att jobba ihop med sin syster? Hur kompletterar ni varandra och vilka roller tar ni när ni är tillsammans?

Sofi: Vi befinner oss just nu på en content-resa i Italien tillsammans. Lyxen är ju just att få jobba tillsammans och dela alla upplevelser med varandra. Fördelarna är att vi är raka mot varandra, det finns en tillit där från början och vi kan båda två vår målgrupp väldigt bra efter alla dessa år i modebranschen.  Att vi är olika som individer är också vår styrka. I ett nystartat bolag så får man vara beredd på att alla jobbar lite med allting till en början. 

Hur hur kom namnet Seaquelle till?

Sofi: Det är alltid roligt att leka med ord! Här har vi fått in både Sea, som står för alla bad vi älskar, och engelskans sequel, som anknyter till vårt cirkulära tänk. Vi ser det som att vi sluter cirkeln mellan hav och bad, eftersom materialen är gjorda av plast och fisknät från haven. 

Slutligen, var badar ni helst i sommar?

Sofi: Det kommer att bli en kombination av Stockholms ytterskärgård och Montauk.

Frida: Jag tar helst ett dopp från bryggan på Hasslö i Karlskronas skärgård. Jag älskar våra svenska bad!

Seaquelle säljs exklusivt på Åhléns.se och på den egna hemsidan.

Close