Close

The JJungle – nytt modekoncept på Östermalm

Erfaren modeduo lanserar en uppdaterad form av personal shopping på Östermalm. Under namnet The JJungle vill Jenny Malmström och Jennie Palm Johansson hjälpa den modeintresserade kvinnan att navigera i modedjungeln och landa rätt i sin personliga stil.

I det puderrosa huset på Karlavägen 49 slås nu dörrarna upp till ett helt nytt modekoncept, The JJungle. Med sammanlagt 30 års erfarenhet från bland annat multibrandbutiken Nathalie Schuterman hoppas Jenny Malmström och Jennie Palm Johansson stärka kundens position i modebranschen.
– Många av dagens shoppingupplevelser utgår från en butik och deras sortiment istället för kunden och hennes enskilda behov. Det är något vill vi ändra på, säger Jennie Palm Johansson medan Jenny Malmström tillägger:
– Vi vet också att det finns en efterfrågan av mer personliga upplevelser, individanpassade lösningar och genuina råd. Istället för att springa på stan eller sitta själv bakom skärmen kommer man till The JJungle och sitter tillsammans med någon av oss och genom att kombinera dessa två insikter skapade vi The JJungle, och med det, ett mer personligt sätt att shoppa. 
På samma sätt som en pt ger personliga tränings- och kostråd vill duon bakom The JJungle hjälpa kvinnor att navigera rätt i modedjungeln för att hitta sin personliga, hållbara modestil, bortom snabba trender och impulsköp.

Vilka riktar ni The JJungle till?

– Alla kvinnor som är intresserade av mode och kläder och som tycker att det är viktigt med ett personligt uttryck. Det finns en bild av att man ”bara ska klara av ” att hitta sin stil, att man bli en fashionista genom att inspireras av vissa konton på Instagram. Samtidigt upplever många att de inte riktigt får till det. Men många vet om vilken känsla det är när man verkligen får till det. Kläder har faktiskt den effekten – att man kan känna sig stärkt i sitt självförtroende. Och det kan vara väldigt värdefullt, såväl på jobbmötet som på festen, säger Jennie Palm Johansson.  

Hur går en konsultation hos The JJungle till?
– Det kan se olika ut beroende på vilket behov du har. Första mötet blir ett uppstartssamtal i vårt showroom där vi tar tid för att prata om hur du ser på din stil och vad du skulle vilja ha hjälp med. Sedan hjälper vi till med alltifrån köpet inför helgens fest eller en renodlad säsongsuppdatering till en så kallad wardrobe detox, där vi kommer hem till dig och hjälper dig att rensa och uppdatera garderoben. Vårt mål är att tänka hållbart och långsiktigt, att kunden ska känna sig trygg när den tillsammans med oss tar beslut om personliga inköp.

Leder konsultationen alltid till köp?
– Nej, vår tjänst handlar alltid om att utgå från kundens behov, vilket ibland kan resultera i att vi råder dig att undvika ett visst köp och upptäcka skatterna du redan har i din garderob och hur du kan kombinera dem.

The JJungles rosa kontor på Karlavägen.

Hur kommer det sig att ni hamnade på Karlavägen 49?
– Vi tycker att den delen av Östermalm är lite pampig med den vackra allén och samtidigt mysig med ”brokiga” kaféer och små butiker. Första gången vi såg det rosa huset och lokalen blev vi förälskade. Vi föll direkt för platsen och egentligen var det utifrån den som idén om ett showroom tog form. Området är väldigt inspirerande där flera av de butiker som vi samarbetar med finns, såsom Esteten, Galleri Sylvia Enget och Sjöstroms Antik. Och kaféet Lilla P på Karlavägen 61 är vårt givna frukostställe om morgnarna.

Hur ser den typiska Östermalmskvinnan ut?
Det är svårt att nämna några speciella attribut, förutom att hon är otroligt stylish. Vårt mål är att det inte ska finnas någon typisk Östermalmskvinna. Genom oss ska hon hitta sin personliga stil och sitt personliga uttryck.

The JJungle är en medlemsklubb, berätta!
– På samma sätt som det finns andra klubbar, såsom bokklubbar, har vi lite på skoj sagt att vår vision är att skapa en modeklubb – ett community där man kan få känna sig hemma och både blotta sig om sina stilutmaningar och bli inspirerad. Som medlem är du en av våra trogna kunder och får regelbundna konsultationer, möjligheter till förhandsköp på våra unika samarbeten med utvalda varumärken och får ta del av våra handplockade internationella favoriter. Man behöver dock inte vara medlem för att boka en konsultation.

Till slut, vad hoppas ni på med The JJungle?
– Vi vill stärka kundens position på marknaden och hjälpa den att ta ett genomtänkt beslut i en lugnare form än vad retail erbjuder idag. Samtidigt hoppas vi kunna inspirera och hjälpa kunder att upptäcka nya spännande varumärken med hållbar bakgrund. Helt enkelt både förhöja shoppingupplevelsen och sitt jag.

Close