Close

Get Raw revolutionerar snackshyllan

Det enda som saknas är mr Branson och en raw chokladboll.

Carolina von Rosen skulle gärna bjuda Richard Branson på en smulpaj, raw förstås. Men till dess Branson är ledig för en fika förser hon Sverige med hälsosamma och ljuvligt goda raw food-snacks med sitt företag Get Raw. Snacks på nötter, dadlar, alltid ekologiskt och glutenfritt, ger såväl Snickers som Kexchoklad en rejäl match i snackshyllan.

Hej Carolina! Hur fick du idén till Get Raw?
– Allt började 2012 i Costa Rica. Jag var på en vad-ska-jag-göra-med-mitt-liv-resa och fick prova en rå chokladkaka för första gången. Jag blev frälst och insåg att det faktiskt går att göra snacks som vi mår bra av utan att smakkompromissa.

När blev idén ett företag och hur gick det till?
– Jag kom hem från Costa Rica, utbildade mig till raw food-kock och började experimentera. I samma veva bestämde jag och min mamma oss för att vi ville åstadkomma en förändring och städa upp i snackshyllan. Mars 2013 fick vi hem vår första pall med produkter som lagerhölls i mammas källare.

Vad utmärker era produkter i raw food-genren?
– Smaken är vår högsta prio och det är också så vi skiljer oss från våra konkurrenter.

Vad är den största utmaningen med att göra hälsosamma snacks?
– Att få nyttigt att smaka onyttigt, utan att tumma på ett 100-procentigt rent innehåll.

Handen på hjärtat, hur ofta händer det att du köper en Snickers?
– Då och då. Men aldrig för konsumtion, bara för research. Lovar!

Vilken är er mest sålda produkt?
– Chokladsmulpajen.

Vilken är din egen favorit?
– Chokladbollen till en kopp kaffe.

Hur många jobbar med företaget just nu?
– Fem stycken. Jag är VD och sköter produktutvecklingen, sen har vi en person på ekonomi/logistik, en på marknad och två på säljsidan.

Vilka nyheter kan vi se fram emot i höst?
– Vi lanserar två nya bollar den 24 september – en kanelboll och en citronboll, båda rullade i hackade mandlar.

Var lunchar du helst på Östermalm?
– På Doktor Mat och Kale & Crave.

Vem vill du bjuda på en Get Raw?
– Svår fråga! Hade gärna bjudit Richard Branson på en smulpaj – mest för att han var en stor inspirationskälla för mig när jag tog steget till eget.

Close