Close

En höst full av nyheter på Heat

Norska Sophia Lie flyttade till Stockholm efter många år som modell i New York. Men här saknade hon sin bästa skönhets- och hälsorutin – den infraröda bastun. Idag driver hon Heat – en skönhetsstudio på Stureplan som erbjuder infraröd bastu och omåttligt populära LPG-behandlingar. Förutom att hon i höst utökar LPG-utbudet lanserar hon också två nya behandlingar – compression therapy och Led Light therapy facials.

Hej Sophia! Du var en av de första att lansera infraröd bastu i Stockholm. Hur tar det tagits emot?
– Det har tagits väl emot! I Stockholm finns så många hårt arbetande människor med hektiska liv som mår bra av att koppla av och ladda med ny energi. Vi fick en riktig rivstart när vi öppnade för två år sedan och nu ser vi att IR-bastu blivit en rutin för många.

Hur kom du på idén att satsa på IR-bastu i Stockholm?
– Infraröd bastu är populärt i modebranschen och jag upptäckte det när jag jobbade som modell i New York. För mig blev det snabbt en nödvändig del av min rutin för att kunna ladda om och hålla mig slank. Jag går in sliten, svullen och trött och kommer ut 45 minuter senare som en ny människa- med en massa energi, redo att ställa mig framför kameran. När jag sätter mig i infrabastun avtar stressen och jag slappnar av i hela kroppen. Mina ömmande muskler slutar göra ont, speciellt min stressnacke som jag har problem med. Jag märker också direkt hur det intensiva svettandet hjälper mig att detoxa och hur svullnaden i både kropp och ansikte lägger sig. När flyttlasset gick till Stockholm kunde jag helt enkelt inte tänka mig att leva utan mina sessions och bestämde mig för att ta med mig konceptet till Sverige.

Hur ofta rekommenderar du att man använder IR-bastu för bästa effekt?
– Vi rekommenderar 1-2 gånger i veckan. Man kan börja med 30 minuter och sedan öka till 50 minuter. Precis som vid intensiv träning är det viktigt att man dricker ordentligt före och efter en session.

Ni erbjuder även LPG-behandlingar. Hur går det till?
– Det var en svensk väninna som tipsade mig om LPG när jag pendlade mellan NYC och Stockholm och inte hade tillgång till infraröd bastu. LPG är en fantastiskt effektiv behandling som sätter igång lymfsystemet och stramar upp både sinne och kropp när man känner sig svullen och ofräsch. Det motverkar dessutom celluliter och är en väldigt avslappnande behandling som är bra när musklerna är spända och man känner sig stressad.

Hur går den nya behandlingen compression therapy till?
– Det är en behandling där man använder compressions-byxor som masserar leder, mobiliserar vätska och påskyndar läkande.

Varför är kombinationen infraröd bastu och LPG bra?
– För mig är kombinationen av de två fantastisk! Min favoritkombination är 50 min LPG för kroppen, 30 min LPG för ansiktet och sedan 30 min infraröd bastu. Det ena sätter igång lymfsystemet och det andra rivstartar detox-processen – vilket gör kombinationen extremt effektiv.

Hur ser dina framtidsplaner ut för Heat? Kommer du att öppna på fler ställen?
– Det händer mycket spännande framåt när det gäller nya salonger men också på produktfronten. Jag kan inte säga så mycket mer nu än att vi kommer att lansera produkter i höst som vi har jobbat med de senaste 2 åren. LPG-behandlingarna har varit fullbokade ända sedan starten så det kommer vi också att utöka. Håll utkik!

Close