Close

Livsviktig löparfest på Djurgården

Foto: Fredrik Karlsson/SolstaFoto.

Det är återigen dags för den 30-årsjubilerande löpartävlingen Blodomloppet som går av stapeln på ett soligt Djurgården den 13-14 juni!

Blodomloppet väntas i år locka över 16 000 deltagare. Syftet med den årliga löpartävlingen är att uppmärksamma den viktiga blodgivningen i Sverige. I år äger Blodomloppet i Stockholm rum tisdag och onsdag den 13 och 14 juni och arrangeras av Lidingöloppet.
Löparna samlas på Djurgården för att tillsammans med sina kollegor eller vänner springa fem eller tio kilometer. Efteråt firas målgången med en picknick på ängarna vid Djurgårdsbrunn.
– Vi märker att allt fler hittar tillbaka till Blodomloppet efter pandemin och anmälningsläget ser bra ut. Det blir en rejäl ökning jämfört med förra året. För många är det en traditionsenlig våravslutning där alla på företaget eller i kompisgänget samlas för tävling och en härlig picknick som avslutning, säger Krister Svensson, ny generalsekreterare för Lidingöloppet, som arrangerar Blodomloppet i Stockholm.

Foto: Fredrik Karlsson/SolstaFoto

I samband med Blodomloppet i Stockholm finns det möjligheter att testa sitt blodvärde, lära sig mer om blodgivning och registrera sig som blodgivare. Arbetsgivare kan dessutom anmäla sig till ”Rädda liv på arbetstid”, som uppmuntrar medarbetarna att ge blod på arbetstid, en aktivitet som syftar till skapa mening och gemenskap

Close