Close

”Vår knutring är juvelskrinets motsvarighet till den vita skjortan”

Smyckesmärket Engelberts vd Johanna Pietsch om populära julklappar, nya diamanthalsband och vad som utmärker förlovningsringarna på Östermalm.

Engelbert släppte nyligen en ny kollektion. Hur skulle du beskriva den? 
– Vi har tagit fram en del nyheter inom vad man kallar för ’layering’ – när man bär många kedjor, medaljonger och halsband samtidigt. I grunden ligger den nya Scarabee-kollektionen med öppningsbara briljanterade medaljonger. På kedjan kan man sedan knäppa på små ’baby-skarabéer’. De kommer att bli klassiker för all tid framöver. Sedan har vi tunna mini-chokers i kortare längder med gulddropppar eller diamantdroppar som man kombinerar med befintliga hängen eller skarabéer. Vi har även ett nytt diamanthalsband som är mindre pretentiöst än ett klassiskt diamantrivière. Smyckesbranschen är som övrigt mode, det är mycket som ska stämma och är en enda liten detalj fel så faller smycket platt.

Från Engelberts nya Scarabee-kollektion.

Om man bara ska investera i ett smycke, vilket skulle du tipsa om då? 
– Våra Absolutely Knot-ringar är en given bas i varje smyckesgarderob. De är juvelskrinets motsvarighet till ett par schysta jeans eller den vita skjortan. 

Absolutely knot-ringarna är ständigt på modet.

En ädelsten som aldrig blir omodern? 
– Givetvis diamanten …

Vilket av era smycken är populärast att ge bort i julklapp? 
– Våra tunna briljanterade stjärntecken, Petit Sign, är en populär julklapp. Det säljs dock ännu fler knutringar under julveckan.

Ett litet lejon från Petit sign-kollektionen.

Varför tror du att Engelberts smycken är så populära just på Östermalm? 
– Haha, jag tror egentligen inte att våra smycken är mer populära på Östermalm än någon annanstans, men köpkraften är kanske lite starkare här. Dessutom har många på Östermalm god smak och är omedvetet starka influencers bland sina vänner.

Många förlovar sig runt nyår. Hur ser en trendig förlovningsring ut just i år?
– Det finns å ena sidan en stark efterfrågan på förlovningsringar med smala skenor i vitguld med en mittsten med briljanterad kant runtom. Men det finns även en tydlig efterfrågan på den klassiska enstensringen med sex klor i gult guld. Som med allt annat vill man gärna vara personlig i sitt uttryck. 

I medaljongerna finns plats för foton på nära och kära.

Finns det något som utmärker just Östermalmsparens förlovningsringar? 
– Mittstenen är större bland Östermalmsparen än i övriga Sverige. Det är både en smaksak och en ekonomisk fråga. 

Ditt eget favoritsmycke från Engelbert? 
– Jag använder min The Fat Knot-ring med svarta diamanter varje dag. Nu har det dock kommit mycket nytt, så jag satsar på en uppsättning layering-halsband, tunna chokers både med och utan diamanter samt en skarabé-medaljong med plats för foto på mina kids. 

Close