Close

Sophia Bernadotte debuterar som smyckesdesigner

SMMB är namnet på designern Sophia Bernadottes nylanserade smyckesmärke. Inspirationen har debutanten hämtat från hav och natur och resultatet presenteras nu i fem kollektioner.

“Lekfullt, elegant och klassiskt med en twist” – så beskriver Sophia Bernadotte de fem kollektionerna när hon lanserar smyckesmärket SMMB. Efter två års arbete blev resultatet egendesignade ringar, halsband, armband och örhängen.
– SMMB är resultatet av min passion för former, gärna mjuka former med inspiration från natur och hav. För mig är det viktigt att arbeta hållbart, både avseende material och tillverkning. Det är en pågående process som aldrig stannar upp, säger Sophia Bernadotte.

Majoriteten av smyckena under SMMB är exklusiva.
– Men jag tillverkar smycken jag själv vill bära och jag hoppas att andra delar min smak. För den bredare målgruppen lanserar jag en Alliance-serie, samt smycken för dop och konfirmation.

Smyckena säljs till en början på hemsidan och kan anpassas efter kundens önskemål, och den som önskar kan även boka ett personligt möte med Sophia.
– Jag börjar i liten skala och vill växa organiskt. Jag själv gör allt i bolaget, med en del hjälp från mina döttrar. Nu när barnen är stora och har flyttat hemifrån blir Bernadotte ett roligt familjeprojekt vi alla kan vara delaktiga i.
Namnet SMMB lanseras med Wasa-kärven som logotype. Den har funnits
i familjens släktvapen i över 500 år och samtliga smycken kommer också att stämplas med både SMMB och Wasa-kärven.

Close