Close

Vårens nya modedestination

Lyxiga kashmirplagg och trendiga festklänningar. Modemärkena Soft Goat och Malina har öppnat nya flaggskeppsbutiker vägg i vägg.

Nyligen öppnade svenska Soft Goat och Malina flaggskepsbutiker på Jakobsbergsgatan 3. Ett drömläge för bästa vännerna Stephanie Bergström och Malin Ek Andrén som ligger bakom de två modemärkena.

– Att finnas på Biblioteksgatan eller gatorna omkring är en stämpel på att det här är två varumärken att räkna med, säger Stephanie Bergström.

På drygt 100 kvadratmeter fördelat över två våningar och med varsina ingångar ryms nu Soft Goats högkvalitativa kashmirkläder ochMalinas mönstrade klänningar, eleganta toppar och ready-to-wear-plagg.

– Våra utbud kompletterar varandra. Du kan hitta en klänning till ett bröllop hos Malina och samtidigt en sjal hos Soft Goat som du kan dra på dig när det blir kyligt. Eller en tjockare tröja som du kan ha en jättefin blus under.

Hur väl klär sig den typiska östermalmaren?

– Svenskar i allmänhet och östermalmsbor i synnerhet är väldigt välklädda. Sen vore det roligt om de vågade ta ut svängarna lite mer. Vilket även gäller mig själv, ler Stephanie Bergström.

–  Ja, många klär sig i samma typ av plagg. Samtidigt är östermalmare bra på att investera i kvalitet, tänka internationellt och ha koll på trender. De kan många märken, vilket går hand i hand med att de ofta är beresta, säger Malin Ek Andrén.

Vilka trender är starkast i vår?

– Pastellfärger och denim i alla dess former. Sen är applikationer trendigt, såsom 3D-tyger, brodyrer och den redan nu superpopulära rosapplikationen, säger Stephanie Bergström.

Close