Close

En skönhetsdestination med premiumkoncept

Den ikoniska mintgröna byggnaden på Kungstensgatan 2 har genomgått en renässans och hyser nu Östermalms senaste skönhetsdestination – Estetiska Institutet.

Det var arkitekten Knut Nordenskjöld som ritade huset på Kungstensgatan redan 1930 och här har sedan dess funnits såväl en skola som teater. Idag möts man istället av toppmoderna operationssalar och en ny destination för plastikkirurgi, hudvård och icke-invasiva behandlingar.  Här har nämligen de tre läkarvännerna och grundarna, Magnus Kjelsberg, Anna von Platen och Hamid Natghian, öppnat Estetiska Institutet som erbjuder en holistisk premiumupplevelse inom sitt segment – d v s estetisk kirurgi, injektionsbehandlingar, avancerad hudvård och dermatologi. Vi har pratar med Hamid Natghian.

Hej Hamid! Vad innebär en premiumupplevelse i det här sammanhanget?
– Det innebär att vi har en helhetsbild som präglar allt vi gör. Vi kombinerar ofta olika behandlingar för att uppnå bästa resultat. I våra lokaler har vi medvetet arbetat med ljussättning, färgval och dofter för att skapa en vacker och rogivande interiör som tillsammans med utmärkt service ska ge patienterna bästa möjliga upplevelse. Så ska det vara från det att man tar en första kontakt tills det att man går härifrån efter behandlingen.

Du är, liksom dina kolleger som bland annat arbetat med rekonstruktiv kirurgi i samband med bröstcancer, allmänkirurg i botten. Vad var det som fick dig att sedan välja den plastikkirurgiska banan?
– Som plastikkirurg får man möjlighet att återställa kroppens form och funktion med kirurgi vilket är väldigt roligt! Plastikkirurgi är dessutom en spännande och oerhört innovativ del av kirurgin som ofta utvecklar nya metoder och kirurgiska tekniker vilka sedan anammas inom andra specialiteter.

Vad är det senaste inom ert område som också erbjuds på Estetiska Institutet?
– Inkom kort kommer vi att erbjuda behandling med EM Sculpt Neo 2. Det är en maskin som bygger muskler och bränner fett. Den är vi först i Sverige med och man har kunnat se i studier att den på 4 halvtimmesbehandlingar ökar muskelmassan med 30 procent och minskar fett med 20 procent.

Vilken är den vanligaste behandlingen som efterfrågas?
– Bröstkirurgi, och då framför allt hos kvinnor som genomgått graviditet och amning och vill återfå de former man haft tidigare i livet. Även bukplastik efter graviditeter är vanligt.

Ni erbjuder även fillers och Botox – hur ser trenderna ut där?
– Oftast handlar det om att se piggare ut och att återställa snarare än förändra. Det finns såklart trender som till exempel cat eye eller olika SnapChat-filter som vissa efterfrågar, men det säger vi nej till.

Hur och varför säger ni nej till vissa ingrepp?
– Det kan finnas flera skäl till att avråda från kirurgi eller estetiska behandlingar. Oftast handlar det om orealistiska förväntningar på resultatet. Det kan också finnas medicinska skäl att säga nej till kirurgi eller att det resultat patienten vill ha inte är förenligt med de naturliga resultat vi eftersträvar. Oavsett skäl måste man förmedla detta på ett professionellt och lyhört sätt och i förekommande fall hänvisar vi patienter vidare till andra instanser, till exempel psykolog.

Visst är det också så att man numera på ett ganska exakt sätt redan före ett ingrepp kan visa hur resultatet kommer att bli?
– Ja, vi har en 3D-simulator som ger en bra bild av hur resultatet kommer att se ut. Det är viktigt att man har realistiska förväntningar.

Lokalen i sig är väldigt snyggt och harmonisk inredd – det är nästan en spakänsla här inne. Är det medvetet?
– Ja, många kliniker har lite av en löpande band-känsla. Men vi vill att upplevelsen hos oss från början till slut ska kännas trygg, behaglig och harmonisk.

Close