Close

Svenskt Tenn utökar sin belysningsavdelning

Under hösten 2022 sker flera invigningar i butiken. Först ut är en ny, utökad belysningsavdelning som öppnar den 21 oktober. I samband med detta lanseras en kollektion lampskärmar – målade för hand av den internationella formgivaren Alvaro Picardo. Dessutom återlanseras en efterlängtad armatur, Bordslampa 2466, från arkivet – formgiven av Josef Frank.

När Estrid Ericson grundade Svenskt Tenn var butiken, med tillhörande metallverkstad, belägen på Smålandsgatan, Stockholm. Tre år senare flyttade Svenskt Tenn ett antal kvarter bort till Strandvägen 5 – en adress som sedan dess är synonym med företaget. Inför hundraårsfirandet har Svenskt Tenn genomgått en omfattande ombyggnation för att skapa utrymme för ett bredare sortiment av såväl historisk- som samtida formgivning. Svenskt Tenns egenproducerade produktsortiment, som endast finns till försäljning i butiken och på webben, är en viktig del i företagets långa historia och den framgång som präglat bolaget sedan starten. Under hösten 2022 invigs den nya butiken etappvis, förs ut är Svenskt Tenns utökade belysningsavdelning som öppnar den 21 oktober.

– Vi känner en enorm stolthet över att Svenskt Tenn fortsätter växa och att vi har möjlighet att göra den här satsningen på hela butiken. Den nya belysningsavdelningen är betydligt större än tidigare vilket ger utrymme för ett bredare belysningssortiment och en större mångfald för våra kunder. Nu kan äntligen Svenskt Tenn visa vikten av belysning i olika rumsligheter fullt ut, säger Maria Veerasamy, vd Svenskt Tenn.

En viktig del av Svenskt Tenns produktbredd ligger just i det egenproducerade belysningssortimentet. Här samsas armaturer och lampskärmar formgivna av ikonerna Josef Frank och Björn Trägårdh med internationella, samtida designers som Michael Anastassiades och Luca Nichetto. I samband med öppnandet lanserar företaget ett internationellt samarbete med formgivaren Alvaro Picardo som har skapat en kollektion handmålade lampskärmar. 

Handmålade lampskärmar, formgivna av Alvaro Picardo

Dessutom nylanseras en efterfrågad armatur från Svenskt Tenns arkiv: Bordslampa 2466, formgiven av Josef Frank.

Bordslampa 2466, formgiven av Josef Frank.Close