Close

DIYTI sätter färg på utomhuslivet

Glamping är hetare än någonsin – men inredningen som följer med friluftsliv är inte alltid lika het. Det ska Östermalmsborna Sandra Kragnert och Josefine Forssell ändra på med sitt nya koncept för textil utomhusinredning – DIYTI.

Sandra Kragnert har en bakgrund som designer och inredningsarkitekt och har haft egen verksamhet sedan studietiden på Beckmans Designskola, men har även arbetat för företag som Ikea, H&M och Svenskt Tenn. Josefine Forssell är civilekonom i grunden och har arbetat många år inom telekom, som verksamhetskonsult och som VD för en Tech-startup. Båda två har ett stort intresse för båt- och utomhusliv och för hållbarhet och design – och på den vägen grundades DIYTI. Utomhusinredning är, enligt Sandra, en ganska traditionell marknad när det kommer till design, och när det gäller textil-inredning är utbudet än mer begränsat. Det är med detta som utgångspunkt som Sandra och Josefine tagit fram DIYTI:s högteknologiska tyger med samma exklusivitet, kvalitet och design som de båtar och miljöer de ska placeras i.

– DIYTI är först ut på marknaden med att lansera ett nischat e-handelskoncept som riktar sig till båt- och utomhusmiljöer och som erbjuder innovativa och väldesignade produkter som håller i alla väder, säger Sandra Kragnert.

Hela kollektionen är färganpassad med den världsledande kapell- och markistillverkaren Docrils färgskala, för att kunna erbjuda ett färgmatchande helhetskoncept för båtar och favoritmöbler. Men båtar och friluftsliv åsido. Många nöjer sig med att tillbringa soliga dagar på terrassen, och DIYTI har även nyheter för detta.

Vad ska man tänka på när man inreder sin terrass?
– När man inreder en terrass är det viktigt att skapa olika rumsligheter i den öppna ytan och detta görs bäst genom att skapa olika möbelgrupperingar. Varje möbelgruppering ramas fördelaktigt in med en utomhusmatta, växtlighet och olika typ av pergolas, markiser eller parasoller. Sedan är det viktigt att följa en inredningsstil och gärna välja samma typ av material och färgskala för att få en harmoni mellan de olika grupperna, tipsar Sandra som spår att våra preferenser för utomhusinredning kommer att följa inomhustrenden. Jag skulle säga att trenden inom utomhusinredning följer samma ljusa rena inredningstrend som råder interiört. Vi ser benvita, beige och grå enfärgade och gärna material som trä, rotting och betong snarare en kromad metall och plast. 

För att möta behovet att ge nytt liv till det stora antalet begagnade båtar och för att möjliggöra omklädnad av befintliga utemöbler så förmedlar DIYTI även tjänsten Custom Made. Där kan kunderna lägga en måttbeställning till auktoriserade kapellmakare och möbeltapetserare för att klä om befintliga dynor och ge begagnade båtar och möbler ett nytt uttryck.

DIYTI kunde kanske inte komma mer rätt i tiden med tanke på trenden att vistas och umgås utomhus, och Sandra tror att den är här för att stanna.
– Utomhustrenden kommer växa ännu mer då vi med coronan lärt oss att uppskatta våra uterum mer en tidigare, så även om vi återtar resandet så kommer behovet att kvarstå. Med de stigande bopriserna så vill man ju ta vara på samtliga kvadratmetrar som man har att tillgå och uterummen kräver samma omtanke och detaljering som de inre rummen för att bli en förlängning av de välinredda hemmen.

Close