Close

Båge & Söner inspireras av drömmarnas och naturens värld

Båge & Söner hämtar inspiration från drömmarnas och naturens värld för att återta sovrummet från det digitala bruset. Väckarklockorna är tidlösa både vad gäller design och kvalitet och är tillverkade för hand i deras ateljé i Stockholm med väl valda och långsiktiga material som tillsammans skapar en väckarklocka som håller över tid. Nu lanserar Båge & Söner sex nya modeller – Northern Lights, Oh Honey, Afternoon Delight, Nightfall, Morning Glory och Morning Mist.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Efter många år av störd sömn, små barn, tonåringar och ett konstant skrollande i telefonen valde Lisen Båge, grundare av Båge & Söner, att sovrummet skulle vara en skärmfri zon. Hon inspirerades mycket av sin mormor Suzanne, en utvilad chick dam med en sak gemensamt för alla hennes hem – ett elegant reseväckarur på nattduksborden. Tillslut väckte minnena idén om ett eget väckarklockvarumärke och 2019 startade Lisen varumärket Båge & Söner.

– Sovrummet är en plats för återhämtning och vi behöver en lugn plats fri från digitalt brus som tillåter oss att landa, tänka, sova och drömma. Efter att jag och min man lämnade alla digitala skärmar utanför sovrummet har vi lyckats återta vårt sovrum och hittat mer tid för varandra och våra drömmar, säger Lisen Båge, grundare Båge & Söner.

För att skapa en väckarklocka likt det eleganta och tidlösa reseväckarur Lisens mormor hade kontaktade hon Federico Casado, klockexpert inom fine watchmaking. Federico har en lång branscherfarenhet och fick i uppdrag att designa och leta tillverkare av komponenter till väckarklockan. Väckarklockan använder ett taiwanesiskt urverk, som är ett av världens bästa urverk för just väckarklockor och delar och komponenter tillverkas i Asien av professionella klocktillverkare. Urverkens delar är även unika och produceras endast för Båge & Söner. Varje väckarklocka monteras sedan för hand, med genuina och hållbara material som valts med omsorg för miljön, i Båge & Söners ateljé i Stockholm.

– Vi har tillverkat väckarklockan enligt samma metoder som vid tillverkning av ett exklusivt armbandsur, vilket betyder att alla delar
är utbytbara och möjliga att reparera. Vi använder premiummaterial som mässing, rostfritt stål, vegetabiliskt garvat läder och mineralglas. Ingen detalj lämnas åt slumpen, från minsta skruv till lädret som omsluter klockan, och precis som en exklusiv klocka, är en väckarklocka från Båge & Söner tillverkad för att hålla i generationer vilket gör den till en hållbar favorit, säger Federico Casado, Cheif Production Officer Båge & Söner.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Båge & Söners klockor hämtar stor inspiration från drömmarnas och naturens värld. Northern Lights, Oh Honey, Afternoon Delight och Nightfall är namnen på säsongens nya väckarklockor med klassiska kombinationer. Nightfall kommer i blankpolerat rostfritt stål som kombinerats med rhodium grå urtavla i sunray mönster och index i silver och Afternoon
Delight kommer i borstat rostfritt stål, vit urtavla med tapesseri mönster och blåderade index. Båge & Söner har även släppt en första limiterad upplaga i guldgpläterat stål i modellerna Morning Glory, i vitt läder, och Morning Mist, i ljusgrått läder, båda med vit urtavla, eleganta index och siffror i guldfärg.

– Det sensuella och sinnliga i naturen återspeglas i både våra materialval samt i namnen vi gett varje modell. Vi hoppas med det sagt kunna inspirera fler till att göra sovrummet till en mer avslappnande miljö, bort från skärmar, där man kan sova gott och samtidigt vakna upp med stil, avslutar Lisen.

Close