Close

Exklusivt klockmärke öppnar på Östermalm

När det exklusiva italienska klockmärket Panerai öppnar sin första butik i Sverige så är det på Östermalm, och i samarbete med de anrika svenska klockveteranerna på Nymans Ur 1851.

Varumärket Panerai grundades i Florens så tidigt som år 1860 – då som en verkstad, butik och urmakarskola. Sedan dess har Panerai bland annat levererat vattentäta och precisa tidmätare till den italienska marinkåren. Klockorna som ursprungligen skapades för att användas på djupt vatten är kända för sin skarpa läsbarhet och ljusstyrka i mörker. 1997 köptes Panerai av Richemont Group och lanserades på den internationella marknaden. Idag gör man exklusiva klockor med hög kvalitet och modegrad för både män och kvinnor.

När den första Panerai-butiken öppnar i Sverige i början av juni så sker det på Biblioteksgatan 1 och i samarbete med Nymans Ur 1851, som har 170 års erfarenhet av den svenska klockmarknaden.
– Det är en ära för Nymans Ur 1851 att samarbeta med Panerai. Panerai gör high-end-klockor för män och kvinnor med en karaktäristisk larger-than-life-estetik. Våra kunder får ta del av hela kollektionen i butiken och vi ser en stor potential på den svenska marknaden, säger Åsa Sparrmo, vd på Nymans Ur 1851.

Close