Close

Höstens stora klockauktion – Important Timepieces

Bukowskis internationellt uppmärksammade klockauktion Important Timepieces är Nordens främsta auktion för samlarklockor och unika vintage exemplar – samtliga handplockade och noggrant utvalda av Bukowskis klockspecialister. Höstens upplaga innehåller klockor från de största producenterna såsom Rolex, Patek Philippe, Omega, Audemars Piguet samt mer sällsynta varumärken på auktion såsom Urban Jürgensen och Gerald Charles. 

Vi har intervjuat Carl Palmegren, ansvarig specialist klockor på Bukowskis inför auktionen.

Carl Palmegren, ansvarig specialist klockor på Bukowskis

Vad ska man tänka på när man köper klocka på auktion?
– Vi rekommenderar alla att undersöka objektet så mycket som möjligt innan du beslutar dig för att bjuda på auktionen. Om du har möjlighet, kom och besök oss på visningen i Bukowskis lokaler vid Berzelii Park 1. Vi specialister är på plats och du kan i lugn och ro passa på att ställa frågor. Du kan även be om ett skriftlig konditionsrapport, då beskriver vi specialister skicket på klockan i boetten, urverket, urtavlan och visare.

Några specifika klockor du vill lyfta fram i höstens auktion?

  1. The Rolex Collection – en privat samling.
    Den kommande auktionen innehåller ett exceptionellt urval av vintage Rolex sportklockor från en privat samlare. Totalt kan vi presentera 15 Rolexklockor från Submariner, Daytona, GMT-Master och Sea-Dweller, tillverkade från mitten av 60-talet fram till slutet av 90-talet. Bland annat två fantastiska Rolex “Zenith” Daytona, en i stål och en guld. Andra höjdpunkter är en GMT-Master från 60-talet med ett mycket efterfrågat “Fuchsia”-insert, en Rolex Sea-Dweller ”Triple six” från tidigt 80-tal samt en Rolex GMT-Master II ”Fat Lady” från sent 80-tal.
  2. Urban Jürgensen har sina rötter från 1700-talet i Danmark. Men företagets moderna historia påbörjades 1979 med den nya ägaren och urmakaren Peter Baumberger. Tillsammans med Derek Pratt började de med att utveckla nya armbandsur och fickur under namnet Urban Jürgensen & Sønner. Deras första armbandsur Reference 1 lanserades 1982 och fanns i produktion fram till 1986. Totalt tillverkades 186 stycken av denna klocka. Klockor från Urban Jürgensen har sålts för miljonbelopp på andrahandsmarknaden och förekommer sällan på auktioner, det är därför särskilt roligt för oss att kunna presentera inte mindre än tre Urban Jürgensen armbandsur på Important Timepieces.
The Rolex Collection. Privat samling
 Urban Jürgensen & Sønner. Armbandsuret Reference 1.


Hela katalogen https://www.bukowskis.com/auctions/643/lots

Auktion Live 26 oktober, start 19.00, Arsenalsgatan 2, Stockholm

Close