Close

Tiffany lanserar nya kollektionen Tiffany Knot

I dagarna lanserar Tiffany & Co. den nya spektakulära kollektionen The Knot. Kollektionen är en hyllning till Tiffany ́s hemstad New York och designen är inspirerad av en arkitektonisk symbol tagen från New Yorks gator, ett flätat stängsel. Den välkända industriella formen har omvandlats till en modern och förfinad kollektion som speglar stadens energi.

I början av november öppnade Tiffany´s en flaggskeppsbutik på Birger Jarlsgatan 5. Det är lyxmärkets första butik i Sverige och den ligger mellan Louis Vuitton och Gucci bara ett stenkast från Chanel.

 För att ‘lyckas’ i New York krävs både självmedvetenhet och ett starkt mindset. Dessa egenskaper är inspirationen som ligger bakom Tiffany´s Knot. Kollektionen är både djärv och rebellisk samtidigt som den reflekterar känslan av att vara sammanlänkad med New York.

The Knot är ett väl balanserat samspel av mjuka former och skarpa vinklar och består av armband, ringar, halsband och örhängen. Alla med konturerna av en knut i 18k gult guld, roséguld och med pavéinfattade diamanter.

Kollektionens “hero piece” är ett dubbelt virat halsband med över 300 diamanter, ditsatta för hand och som med dess eleganta former visar på hantverksskickligheten och precisionen hos Tiffany´s. Kollektionen finns tillgänglig i butiker i merparten av världens storstäder från och med mitten av januari. Det amerikanska juvelerarföretaget grundades av Charles Lewis Tiffany och är idag ett globalt lyxvarumärke och juvelerarhus synonymt med elegans, innovativ design och hantverk.

Close