Close

Mode för livets lyckligaste stunder

Efter många år i modebranschen blev drömmen om ett eget klädmärke sann – Amanda Panahi ligger bakom resort wear-märket MandiBreeze med showroom i Sturegallerian.

Amanda Panahis.

Amanda Panahi växte upp i en familj med stort intresse för mode. Hennes mamma drev en butik med barnkläder och pappa arbetade med varumärken som H&M och Rizzo. För Amanda var det extrajobbet på H&M som blev inkörsport till att bli inköpare – efter examen från textilhögskolan i Borås stod jobbet på H&M klart. Tiden där lade grunden för drömmen om ett eget klädmärke och resort wear-märket MandiBreeze lanserades våren 2022.

Amanda hade då länge byggt en kapselgarderob för sina resor. Även om det inte var många år sedan så var tillgängligheten på resort wear i Sverige annorlunda då och Amanda baserade sin garderob på internationella varumärken. Här föddes idén om MandiBreeze med visionen att skapa plagg till livets lyckligaste stunder. MandiBreeze har snabbt blivit ett välkänt varumärke med signaturplagg som långklänningen Lune i blåvitt Medelhavsmönster och
djup rygg, samt den klockade varianten Mathilde. Plaggen har synts på modeprofiler som Martina Bonnier, Chloe Schuterman och Lovisa Worge.

Vid lanseringen släpptes en kollektion med 16 olika plagg. Kläderna speglar det skandinaviska monokroma med mycket blått, vitt och svart, men med inspiration från Medelhavet. Med kapselgarderoben i fokus har Amanda byggt en core-kollektion som alltid ska finnas tillgänglig. Nu till vintern släpps tre nya plagg och till våren väntar nya modeller och prints.

MandiBreeze säljs idag främst på sajten och på NK i Stockholm.

Close