Close

Palmgrens lanserar krysspall med Thomas Sandell

Sveriges alldeles eget Hermès – det vill säga Palmgrens – fyller 125 år i år och utökar nu sitt mångåriga samarbete med arkitekten Thomas Sandell. Resultatet är en krysspall i tre olika utföranden som, om skaparna själva får bestämma, har evigt liv.

Förhoppningen är att krysspallen ska leva i en evighet och ärvas i generation efter generation, eftersom den här typen av hantverk bara blir vackrare med åren, förklarade Thomas Sandell vid en pressfrukost på Nationalmuseum i veckan.
Palmgrens första samarbete med den erkända arkitekten Thomas Sandell lanserades redan 2009. Då med en väskkollektion som kom att bli en klassiker i Palmgrens sortiment. Nu sträcker sig samarbetet alltså utanför väskor för i augusti i år lanseras det gemensamma projektet krysspallen.
– Det här är ett projekt som vi länge har velat göra. Det har gett oss möjlighet att knyta an till vår historia av möbeltillverkning och även en utveckling av vårt samarbete med Thomas, i egenskap av arkitekt och möbelformgivare. Vi har även haft hela produktionen med skickliga hantverkare i vårt närområde, vilket var en utgångspunkt i detta samarbete. Thomas tydliga förståelse för min önskan om en möbel som ska fungera i olika rum och sammanhang ser vi i pallen som vi nu lanserar, säger Catharina Herré, vd på Palmgrens.

Krysspallen i färgen cognac.

Palmgrens har tillsammans med Thomas Sandell producerat pallens stomme i träslaget sipo mahogny och pallens sits har Palmgrens tydliga signum av vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö.
– Palmgrens har en lång tradition av att göra alla möjliga läderprodukter. För att markera Palmgrens jubileum ville jag göra en pall där lädret och hantverket i trä är väsentliga. Formen ska andas enkelhet och påminna om det enkla livet, men som alltid är det enkla det svåra, säger Thomas Sandell.

Pallen i färgerna svart, cognac eller natur från Palmgrens/Thomas Sandell finns att köpa i Palmgrens butik på Sibyllegatan från och med augusti.

Close