Close

“Return to Arcadia” — en kollektion designad av Luke Edward Hall

På “Salone del Mobile”, möbelmässan i Milano, presenterade Rubelli en tygkollektion designad av Luke Edward Hall, konstnär, designer och kolumnist i Financial Times. Kollektionen, som består av 13 möbeltyger har fått det fantasieggande namnet “Return to Arcadia” och är hans första.

Som den excentriska engelsman han är har Luke skapat en kollektion av båda tryckta tyger och jacquard i originaldesign. Hans intresse och passion för arkitektur, konst, antikens Grekland och det romerska imperiet går att skönja i kollektionen: statyer, byster och lyror som blandas med rosor och växter från arkadiska engelska landskap och trädgårdar.

Fondazione Rubellis historiska arkiv har också inspirerat designen, i synnerhet en 1700-talsbrokad i original med band, korgar och ymniga blomstermönster — och nu har de klassiska symbolerna fått följa med in i en ny värld som är sofistikerad, glamourös och även lekfull. Tillsammans med den klassiska inspirationen är det också Lukes val av färger som gör kollektionen innovativ, samtida och fylld av energi. Arkadia var den utopiska världen där människor levde i fullständig harmoni med naturen, och hur skulle någon kunna motstå frestelsen och fantasin om att leva i detta nya Arkadia, designad av Luke Edward Hall.

“Return to Arcadia” är en mångfacetterad kollektion, med 13 olika tyger i olika modernaoch originella färger som kan användas för att klä möbler, som gardiner och som kuddar. Varje tyg står sig väl på egen hand, men är också ljuvliga att mixa både för att matcha och i motsättningar från varandra, som står ut och skapar något helt nytt, vilket är vad stil handlar om.

– Jag upptäckte Luke på Salone del Mobile 2019 års. Jag blev genast både nyfiken ochmycket entusiastisk över hans arbete. Kort därefter bjöd jag in honom för att designa en tygkollektion för Rubelli, som skulle skilja sig från de vanliga mönstren och verkligen ge uttryck för hans kreativitet. ”Return to Arcadia” är maximalistisk och nästan bisarrt extravagant på det där sättet som bara en engelsman kan åstadkomma. Att samarbeta med Luke var enormt kreativt stimulerande och en väldigt rolig utmaning.
Nicolò Favaretto Rubelli, VD för Rubelli.

– När jag designar ett rum så är en av de viktigaste komponenterna själva mixen av olika tyger, och det var utgångspunkten för min Rubelli-kollektion. Mina favoriter av olika tyger finns med i kollektionen –ränder, blommor, geometriska linjer, småmönstrat och stormönstrat. Inspirationen har jag hämtat från min trädgård på engelska landsbygden. Färg är nyckeln i hela produktionen och mina favoritnyanser är matt viol, olivgrönt, senap och skört rosa, himmelsblå och bränd orange.
Luke Edward Hall.

Kollektionen finns till försäljning i Rubellis flagship showroom på Via Fatebenefratelli och Tibbey & Co i Stockholm.

Close