Close

”Jag saknar ett bra glutenfritt bageri på Östermalm”

Barnboksaktuella reseexperten Lovisa de Geer ger smarta restips och berättar om sina favoriter på Östermalm.

Reseexperten och Östermalmsbon Lovisa De Geer har precis släppt sin första barnbok, Sofi och Jakob reser till London, tillsammans med illustratören Millis Sarri.
– Det är en saga och en reseberättelse, med små faktainslag och resetips som gör boken rolig att läsa även för föräldrar.

Vilken är världens barnvänligaste stad?
Svår fråga. Men just London är en härlig storstad som har mycket att erbjuda både för stora och små. Pariserhjulet The London Eye, London Zoo och Harry Potter-museet är tre barnfavoriter.

Harry Potter museet, en knapp timme från centrala London, är en stor hit bland yngre turister

Och den barn-ovänligaste?
– Generellt kan resmål med stor tidsskillnad vara knepigt för barn, särskilt om man flyger västerut. Det är inget kul att äta frukost tre på morgonen hela semestern.

Det doftar bokserie om detta. Vilken blir nästa stad?
– Det är ju tanken, och de städer vi pratat om är New York, Paris och Stockholm. Sitter faktiskt och skriver på bok två just nu.

Ge oss dina smartaste packningstips?
– Skriv en packlista och packa i kitt, gärna färgkombinerat. Packa dina favoritsaker – inte plaggen som du inte använt på fem år och tänker att du ÄNTLIGEN ska få användning för. Jag har alltid ”noise cancelling”-hörlurar, återfuktande ansiktsmask, solglasögon och ombyte i handbagaget.

Något särskilt man ska packa med till barn?
– Pyssel, extra laddare och gärna någon överraskning. Kanske ett paket med en legogubbe som barnet får öppna efter fem timmar ombord, när flygplansstolen känns tjatig. Ett annat tips för rastlösa barn är att gå på upptäcktsfärd i planet, man får ju faktiskt gå runt därinne. Och glöm inte ett extra ombyte, man vet aldrig vad som händer…

Miss Voon, en av Lovisas favoriter på Östermalm

Ge oss tre smultronställen på Östermalm?
– Miss Voon. Förutom att köksmästaren Jonas Svensson är jordens trevligaste så lagar han dessutom godaste maten. QviSi. Eftersom jag praktiskt taget bor på ett flygplan är jag väldigt noggrann med att ta hand om min hud. Så fort jag landar i Stockholm sladdar jag förbi Therese på QviSi för återfuktande behandlingar. Och så Antonia von Eulers galleri Young Art. Fantastiskt för den konstintresserade och till skillnad från de traditionella gallerierna är verken mer plånboksvänliga.

Close