Close

Supermodell och aktivist startar klädmärke

Den lettiska modellen Karlina Caune har valt att bosätta sig i Sverige och bor numera på Östermalm med sin man och dotter. Hon har startat det hållbara modevarumärket Karlina´s med högt ställda ambitioner vad gäller bekvämlighet, design och miljö. Det är av största vikt för Karlina att varumärket rimmar med hennes omsorg och kärlek till planeten.

Karlina Caune
Karlina Caune i en snygg hoodie från Karlina’s

Kollektionen vänder sig till den medvetne konsumenten som tycker om avslappnad lyx och samtidigt värdesätter att produkterna är hållbart tillverkade. Karlina strävar efter att vi inte får skada naturen på grund av vår garderob. Därför lägger hon ner enormt mycket tid och omsorg på att välja tyger och förpackningsmaterial och använder bara det som ger minsta möjliga miljöavtryck, har lång livslängd och är slitstarkt. Samtliga produkter är handsydda i Lettland i 100% GOTS certifierad organisk bomull. Karlina anser att det ultimata är att kombinera behov med goda gärningar och tycker att den största tillfredsställelsen är att vara trendigt klädd samtidigt som man är respektfull mot miljön.

Karlina levde i många år ett hektiskt storstadsliv i New York, men flydde till slut till Island för att få ensamhet. Hon älskade de magnifika vildmarkerna och utvecklade där sin kärlek och respekt för naturen. Hon är numera aktivist och har därför skapat modemärket som tar ett stort ansvar för planeten. 

Kollektionen består av sweatshirts, hoodies, t-shirts strumpor och grundfilosofin är att designa enkla och stilrena plagg för en komplett basgarderob. Kollektionen är unisex och oberoende av säsonger. Karlina´s tillverkas i små mängder och filosofin är att det är bättre att bli slutsålda än att produceras i ett överflöd.

We  just want to be with you, not shape who you are. We´re for the individuals that live to express and experience while spreading kindness and taking that one step more for a better world.”

Det planeras att släppas två Special Edition kollektioner varje år i samarbete med konstnärer och hantverkare från mindre samhällen och stammar över hela världen. Kollektionerna ska ha kontakt med naturen och visa på frihet och fredligt liv. Överskottet kommer gå till urbefolkning och miljöåtgärder för en bättre framtid. Kläderna finns att köpa på thekarlinas.com

I December lanserar Karlina’s även en hudvårdsserie.

Close