Close

Noema bjuder på världens smaker

Den nyöppnade restaurangen Noema ska väcka liv i Wallenstam-huset på Birger Jarlsgatan. Menyn sträcker sig från Shanghai till New York, via Medelhavet och hoppas bli en ny självklar mat- och dryckesdestination.

Foto: Lisen Gellerstedt

På Noema som öppnar den 29 november har man tagit fram en meny som ska inkludera mat från världens alla hörn, där tillagning
och smakupplevelse tar plats snarare än en specifik matkultur. Menyn är uppbyggd kring säsongsbetonade mellanrätter och uppdateras efter säsong, trender och tillgängliga råvaror.
Restaurangen är inredd i mörka träslag och vackra stenskivor som tillsammans skapar en varm och välkomnande upplevelse. Inne i restaurangen kan man njuta av en panoramavy mellan
matsalen och det öppna köket som ger en närhet mellan köksteamet och gästerna. Här finns plats för 80 sittande matgäster.

Foto: Lisen Gellerstedt

Noema öppnar även en bakficka med egen ingång från Birger Jarlsgatan. Här blir det högre ljudvolym i kombination med cocktails, DJ-spelningar och smårätter. Menyn tar samma avstamp som restaurangen men i bakfickan serveras även bistrorätter.

Foto: Lisen Gellerstedt

Namnet Noema betyder ”meningen” och det är just det som Joakim Erlandsson och Johannes Brauer, två i gruppen som driver Noema, vill föra vidare till sina gäster: Att meningen med livet är god mat och dryck i gott sällskap.
– Vi vill skapa en ny krogdestination i Stockholm dit folk vill gå för att umgås och äta riktigt god mat. Köket har fått stort svängrum där de kommer laga mat från olika delar av världen som de uppskattar och influeras av. En av Noemas ägare Kristofer Condron och driftchefen Rikard Anjegård, har satt grunden för vad som kommer att serveras tillsammans med kökscheferna Björn Jeppsson och Patrik Malmén. Noema ska vara en
varm och inkluderande restaurang där alla känner sig hemma, samtidigt som det ska vara spännande att titta i menyn, säger Joakim Erlandsson, delägare i Noema.

Close