Close

Soppkök deluxe vid Djurgårdsbron

På KMK bjuds det på en fantastisk utsikt, nybryggt kaffe och deras senaste tillskott – Guy Taylors välsmakande soppor.

Guy Taylor är mannen bakom Food, lunchklassikern på Runebergsgatan där Stockholmarnas vurm för asiatiskt till lunch en gång började. Hans soppor var och är standard på Foods meny. Nu finns de att slurpa i sig som belöning efter ett höstvarv runt Djurgården.

Inne i det lilla båthuset ryker det ur de två stora soppkittlarna. Varannan vecka byts sopporna ut efter efterfrågan och tillgång. Denna vecka serveras soppor av rostad butternutpumpa med kokosnöt, och cashew corn chowder. Den sistnämnda är aningens starkare, medan pumpasoppan har en mild och len smak. Sopporna går att ta med hem och värma, men vi rekommenderar att man avnjuter dem i det milda höstvädret på klubbens brygga.
Sopporna går att ta med hem och värma, men vi rekommenderar att man avnjuter dem i det milda höstvädret på klubbens brygga.

Inte tid att titta förbi? Gör en egen värmande höstsoppa med svamp och fetaost:

Bild: ICA

1 gul lök
280 g potatis
3 msk olivolja
500 g svamp (gärna blandade sorter, torkad funkar)
6 dl buljong från tärning
1 dl crème fraiche
2 tsk vitvinsvinäger
salt och peppar

Topping
1/2 förp fetaost (à 150 g)
1 handfull hackad persilja

Skala, dela och finhacka löken. Skala och skär potatisen i mindre bitar.
Fräs lök i olja ca 3 minuter. Tillsätt svampen och fräs ytterligare ca 5 min. Rör om då och då.
Tillsätt vattnet, buljongtärning och potatis, låt koka på svag värme under lock ca 15 minuter eller tills potatisen är mjuk. Mixa soppan slät med stavmixer.
Låt koka upp och tillsätt crème fraiche och vinäger. Späd ev med mer vatten. Smaka av med salt och peppar.
Topping: Toppa med smulad fetaost och persilja.

Close