Close

Premiär för Café Pascal på Östermalm

Foto: @cafepascal

Populära Café Pascal öppnar i en tredje lokal näst efter Vasastan och Södermalm. Och denna gång är det Östermalms tur – i dagarna slog man upp dörrarna på Sturegatan 8.

Det är tre syskon från Linköping som ligger bakom den populära cafékedjan Pascal – Jannet, Hosep och Arman Seropian. Namnet Pascal har de fått från Paris första kaffehus som öppnades redan år 1672 av en armenier som hette Pascal. Kaffet här är för finsmakare och har sitt ursprung hos små utvalda rosterier, bakverken från bageriet på Södermalm och rätterna på frukost- och lunchmenyn är omsorgsfullt tillagade med hög trendfaktor.
Det är nästan 10 år sedan Café Pascal öppnade i Stockholm – då på Norrtullsgatan i Vasastan och 2014 prisades nykomlingen med DN:s Gulddraken för bästa café. Därefter följde öppningen på Skånegatan på Södermalm som snabbt blev lika populär – och nu är det alltså östermalmarnas tur att serveras utmärkt kaffe, kanske en croissant smaksatt med bergamott eller rätten som kvalar in som en av stans bästa luncher – Pascals matiga caesarsallad.

Close