Close

Restaurangupplevelse för alla sinnen

På pop-up-restaurangen Nuet fråntas alla gäster sina mobiltelefoner.

Den 5 april gästar pop-up-restaurangen Nuet Lydmar Hotel på Södra Blasieholmshamnen 2. Initiativet är ett samarbete mellan rom-märket Zacapa, stjärnkocken Edin Dzemat och en av världens bästa bartenders, danska Jonas Brandenborg Andersen.

Edin Dzemat

Ambitionen med Nuet är att skapa en upplevelse som får besökarna att stanna upp och fokusera på smak, doft och konsistens. Det innebär också att alla gäster fråntas sina telefoner och får tips på hur de på bästa sätt använder syn, känsel, lukt- och smaksinne. Allt för att, som namnet antyder, vara närvarande i nuet.

Menyn som Dzemat har skapat är än så länge hemlig, men det utlovas oväntade kombinationer och ingredienser som kanske inte är helt uppenbara för gästerna.
–Att inte avslöja exakt vad som ligger på tallriken leder till att gästerna tvingas fundera över maten och involvera alla sina sinnen, säger Dzemat.

Close