Close

All Blues på Birger Jarlsgatan

Vännerna Fredrik Nathorst och Jacob Skragge är grundarna bakom smyckesmärket All Blues som flyttat in på Birger Jarlsgatan 2. Med handgjorda unisexsmycken som bär på berättelser passar det extra bra att All Blues flyttat in i en lokal där historia har skapats i över 100 år. Vi fick en pratstund med halva duon – Jacob Skragge.

Hej Jacob! Hur föddes idén till All Blues?
– Vi var unga, naiva och nyfikna på att starta något eget. På den tiden, nu över tio år sedan, fanns det inga smycken för män. Och branschen generellt kändes gammalmodig och lite dammig. Nu gör vi ju smycken till både män och kvinnor och den gränsdragningen är inte heller något vi lägger stor vikt vid.

Varifrån kommer namnet All Blues?
– Under tiden vi satt och drömde och skissade – innan det fanns några färdiga produkter – så lyssnade vi mycket på blues och jazz. Fredriks mammas kök var vårt ”kontor”. All Blues är en låt från Miles Davis. Det kändes som att den hade en vibe som ramade in den energin på ett bra sätt, i alla fall för oss.

Hur kompletterar ni varandra i företaget?
– Fredrik är kreativt ansvarig och jag har mer hand om affärsutveckling och marknadsföring. Men i praktiken är det ju mycket som överlappar.

Vilka är dina egna favoriter från era egna kollektioner? Något smycke som du själv alltid bär?
– Det går i perioder såklart men senaste tiden har jag själv mest burit vår ”Turn-ring” och vårt ”S-armband” i silver.

Hur har ni påverkats av corona – köper folk mer eller mindre smycken nu?
– Smycken som kategori köps ofta som present och vi har väl lite tur där. Vi har inte påverkats alltför mycket som det ser ut nu.

Bästa tipset hur man stylar med era smycken?
– Man kan tänka att det är en del av en look, inte något som ska ta över helheten. Hellre några få tydliga produkter som blir en del av någons vardag. Mindre röda mattan, mer en vanlig tisdag.

Berätta om er fina lokal – varför valde ni att öppna just här på Birger Jarlsgatan?
– Vi fick reda på att den var ledig för ganska exakt ett år sedan och vi kände att den hade en fantastisk potential och på ett läge vi tidigare bara kunnat drömma om. Så då var det tunnelseende i några månader tills vi signade kontraktet och vi är väldigt tacksamma att Vasakronan gav oss den här möjligheten.

Hur har ni inrett lokalen?
– Den är radikalt avskalad men samtidigt funktionell. Utmaningen var att skapa en butik där vi inte behövde kompromissa på varken vårt DNA eller det praktiska kring köpupplevelsen.

Vad händer härnäst för All Blues?
– Vi arbetar just nu för fullt med att designa nya produkter som kommer att släppas senare i vår.

Close