Close

Babba Riveras Ceremonia till NK

Nu landar entreprenören Babba Riveras hårvårdsmärke i Sverige – på NK närmare bestämt.

Ceremonia grundades av svensk-chilenska Babba Rivera och lanserades 2020 med målet att visa vägen för framtidens hårvård. Ambitionen, enligt Babba Rivera, är att jobba med endast naturliga och hållbara ingredienser samt att varumärket ska representerar mångfald.

Nu, drygt ett år efter lanseringen i USA, expanderar varumärket till Sverige genom ett samarbete med NK.

– Det här är en enorm milstolpe för mig! Som en svensk latina som växte upp i Sverige har jag länge varit ett stor fan av det här prestigefyllda och ikoniska varuhuset. Jag brukade gå hit för att inspireras och hade aldrig kunnat drömma om att jag en dag skulle få se mitt eget varumärke här, säger Babba Rivera, grundare och VD för Ceremonia.

Ceremonia står för ren och hållbar hårvård, inspirerad av Latinx-kulturen och de ritualer Babba växte upp med som dotter till en chilensk frisör. Istället för att maskera håret under kemikalier som torkar ut och sliter vill Ceremonia, enligt pressmeddelandet, erbjuda unika formuleringar som återuppbygger håret från grunden.

Ceremonias hårvårdskollektion består idag av Guava Rescue Spray, som är en modern tappning av en lätt balsamspray som också skyddar mot värme och UV. Bästsäljaren är hårbottenoljan Aceite de Moska och kollektionen innefattar också serumet Pequi Curl Activator samt det sulfat-fria schampot Champú de Yucca & Witch Hazel och silikon-fria balsamet Acondicionador de Cupuaçu & Castor. Varumärket planerar också att expandera med ytterligare produkter via NK inom en snar framtid.

Close