Close

Hotel Diplomat bjuder på uppdaterad Afternoon Tea

Hotel Diplomats nya Afternoon Tea-meny hittar man i en ny sfärisk tesalong en halv trappa upp. Hotellet vill med det nya konceptet utmana den engelska eftermiddagstraditionen med en ny dimension av Afternoon Tea för den moderna tenjutaren.

Efter en vintersömn väcker Hotel Diplomat liv i sin efterlängtade Afternoon Tea, i en ny atmosfär och med en ny meny. Den nya tesalongen är återskapad efter Anna Cappelens och hennes syskon farmors eleganta tesalong i Villa Dagmar, Båstad. Anna, tillsammans med, arkitekt Per Öberg, kreativ chef Pauline Cappelen, och inredningsdesigner Helena Belfrage har skapat en egen oas där tiden står stilla.
– Vi ville skapa en oas på hotellet likt vår farmors galleri. Där brukade hon sitta varje eftermiddag vid ett uppdukat tebord med bakverk och en kupa champagne, och lyssnade på fransk musik och blickade ut över den lummiga trädgården, havet och de vackra statyerna, säger Anna Cappelen Hotel Diplomats och Villa Dagmars arbetande styrelseordförande och delägare och fortsätter:
– Den nya tesalongen för tankarna till en skogsglänta i sagornas värld och färgerna påminner om farmors hem. Vi är glada att återigen välkomna våra gäster och besökare till vår Afternoon Tea och hålla traditionen levande för kommande 100 år.

Hotellet öppnade sin första tesalong under 60-talet och har sedan dess serverat sin klassiska Afternoon Tea med scones, bakverk, hemmagjord marmelad och sitt välkända svarta te. Den nya menyn innehåller ett kurerat urval av delikatesser som fungerar lika bra till brunch som eftermiddagste.

Bakom bakverken i menyn står bland annat Villa Dagmars välmeriterade konditor Annie Lundin, som även är konstnären bakom den välkända citrondesserten på systerhotellet.
– Det har varit härligt att få samarbeta tillsammans med Hotel Diplomats köksmästare Jakob Brännberg och skapa en Afternoon Tea, där jag har skapat bakverken och Jacob med team har skapat det salta på menyn. Vi har hämtat inspiration från italienska trädgårdar med visionen om att föra traditionen vidare. På faten presenterar vi bland annat små delikatesser som sega lotusformade maränger med mjuk banankaka och krämig fyllning, kolafyllda chokladcookies, underbara nybakade scones och vår egen marmelad, som är skräddarsydda för att ackompanjeras med de salta kanapéerna, säger Annie Lundin, konditor.
Annie Lundin, som tidigare arbetade på stjärnkrogen Aloë, har tävlat både som kock och konditor och har vunnit prestigefulla tävlingar som Culinary Olympics, Nordic Junior Chef samt Culinary World Cup. Annie arbetar nu som konditor på systerhotellet och restaurangen Villa Dagmar.

Afternoon Tea serveras på lördagar och söndagar 12.30-17 på Hotel Diplomat.

Close