Close

Superfood med stil från Inika

Nicole De Geer och Gabriella Åfeldt kom från två olika håll när deras vägar möttes i ett gemensamt intresse för modern holistisk hälsa. Resultat av mötet blev en vänskap och livsstilsmärket Inika Superfoods – en serie exklusiva produkter för den moderna människan med lite tid och höga krav. Idag består Inika Superfoods av 4 smakfulla och växtbaserade shakes och 3 lika goda som näringsrika bars doppade i mörk vegansk choklad.

Nicole, hur blev Inika Superfoods till?
– Jag har jobbat inom mode hela mitt vuxna liv på alltifrån Colette i Paris till Donna Karan i New York och H&M i Sverige. Men jag har alltid haft ett stort hälsointresse och för några år sedan utbildade jag mig till hälsocoach. Jag ville starta ett eget varumärke inom holistisk hälsa och genom en nära vän blev jag presenterad för Gabbie. Vi fann varandra på en gång!

Gabriella Åfeldt och Nicole De Geer

Gabriella, du är ju ingenjör i grunden, hur väcktes ditt hälsointresse?
– Jag är uppvuxen i en läkarfamilj, där fokus låg på att hantera symptom på ohälsa istället för att ta hand om hälsan proaktivt. Jag började på allvar intressera mig för länken mellan mat och hälsa för några år sedan och efter ett tag insåg jag att jag verkligen kunde påverka min kropp och mitt mående genom att förändra mina matvanor och gå tillbaka till mer naturlig kost. Jag tog bort hel- och halvfabrikat, socker och gluten ur kosten och det blev en enorm skillnad – mitt immunförsvar blev starkare och nu känner jag mig piggare och friskare än någonsin.

 Nicole, hur kom idén om att det var just shakes och bars ni skulle ta fram?
– I perioder när livet inte varit på topp och aptiten svikit, så har det varit viktigt att ändå få i sig bra näring och då är shakes och smoothies ett fantastiskt alternativ. Då önskade jag att det hade funnits hälsosamma och naturliga shakes som man inte behöver tillaga eller tugga. Nu är det också så många som inte har tid att tillaga bra mat flera gånger om dagen, då kan man snabbt fixa en shake och vara säker på att man får i sig bra protein, vitaminer och fetter ändå.

Gabriella, vad innehåller era shakes?
– Vårt fokus från början har varit att tillverka så naturliga produkter som möjligt och vi vill undvika sötningsmedel, gluten och tillsatt socker vilket ligger helt i linje med våra grundläggande värderingar.

Basen är havre och ärtprotein och sen innehåller de frystorkade frukter, bär och grönsaker i olika smakkombinationer och dessutom några naturliga hälsostärkande ingredienser. I nuläget finns det fyra smaker: Berry Beautiful, Glorious Greens, Chocolate Chakra och Golden Milk.

Vilka är era favoriter?
– Åh, det är som att fråga om vilket som är vårt favorit-barn, vi älskar ju alla lika mycket! Kanske kan vi erkänna att vi båda är lite extra svaga för Berry Beautiful.

Kokos-baren är fantastiskt god – kan den verkligen vara nyttig?Gabriella: Ja! Den innehåller mest kokos och lite agave och så är den doppad i vegansk mörk choklad. Massor av fiber, proteiner och bra fetter.

I nuläget finns Inika på Altromondo Yoga, Ett Hem och BeCore till exempel. Vad blir nästa steg?
Nicole: Vårt huvudmål är att nå vår ”comminity” direkt, på det sättet kan vi se till att nå så många människor som möjligt som också delar våra värderingar. Vi är dessutom väldigt glada över att få lansera i Tyskland nu i vår.

Vilka nya produktlanseringar väntar?
Gabriella: Det finns så mycket möjligheter för nya spännande och hälsosamma produkter som underlättar livet för de som inte vill kompromissa på hälsa, men som inte alltid har tiden. Vår vision är att erbjuda så många vi kan och utforska nya produktområden.

3 HÄLSOTIPS
1. Drick mer vatten än vad du gör idag speciellt om du dricker mycket kaffe.
2. Addera gröna blad i din diet varje dag. Spenat, grönkål sallad utav olika slag. Gör en sallad eller blanda ner i din smoothie.
3. Bestäm att du någon eller några gånger i veckan gör en fysisk aktivitet på lunchen som du har inbokad som ett möte i din kalender. Se till att få upp pulsen lite!

Close