Close

Beirut Café i ny tappning

Beirut Café är måttstocken som stans övriga libanesiska restauranger rättar sig efter. Nu har man gett stället ett rejält ansiktslyft. Vi fick en pratstund med ägaren Elias Karroum – om Zlatans standardbeställning, att ha mamma i köket och de viktigaste ingredienserna. 

Raffinerad enkelhet och gemenskap är Beirut Cafés signum, nu har man försökt återskapa den atmosfär som restaurangen blivit så känd för. Inredningen är inspirerad av Libanons medelhavskust, med blåmålade väggar och möblemang i cederträ, Libanons nationalträd . Den nya entrédörren är förstås importerad från Beirut.

Men menyn kvarstår. Grundaren Elias Karroums mamma, 71-åriga Rose, skapade den ursprungliga menyn och står fortfarande i köket. Kanske är det också dags för klientelet att återupptäcka vinutbudet, restaurangen har nämligen världens största utbud av årgångsviner från Chateau Musar.

Elias Karroum

Vilka är de tre viktigaste ingredienserna när man lagar libanesiskt?
– Citron, persilja och kärlek.

Vilken är världens bästa libanesiska krog?
– Jag vill tro att vi håller en väldigt hög standard, men det är klart att det finns gott om andra bra libaneser ute i världen. Restaurangen Babel nere i Beirut är riktigt bra. Där går man efter samma filosofi som vi, att råvarorna är A och O.

Vilka andra restauranger tycker du om att besöka på Östermalm?
– Förutom mina två andra restauranger, UnPoco och Balzac, så blir det Jarlagrillen. Östermalms bästa grill.

Vad äter Zlatan på Beirut Café?
–  Zlatan äter alltid Avsmakningsmeny Grill.

Close