Close

Havet i fokus på Mathias Dahlgrens nyöppning

Hösten är på ingång och med den en rad spännande nyöppningar på Östermalm. Bland dem syns stjärnkocken Mathias Dahlgrens Seafood Gastro som öppnade på Grand Hôtel häromveckan.

Havet har huvudrollen på Seafood Gastros meny bekräftar Mathias Dahlgren.
– Jag kallar det ”seafood i en vidare mening”. Vi kommer inte bara servera kända fiskar och skaldjur utan även anka och annan sjöfågel, alger, strandnära växter, udda fiskar och skaldjur – om de smakar gott. Jag och mitt team ser det som en ny och spännande gastronomisk upptäcktsresa. Seafood Gastro blir den mest exklusiva restaurang jag någonsin skapat,säger Mathias Dahlgren.
På Seafood Gastro används i första hand vilda råvaror från Skandinavien. Genom noga utvalda leverantörer kommer avsmakningsmenyn kompletteras med inhämtade marina ingredienser av högsta kvalitet som inte finns naturligt i vårt närområde. Allt från friska vatten och hållbara bestånd.
Den nya restaurangen öppnar i Rutabagas tidigare lokaler på Grand Hôtel på Blasieholmskajen.
– Vårt samarbete med Mathias Dahlgren och hans team har utvecklats över femton år och visat våra gäster att Grand Hôtel erbjuder matupplevelser av absolut högsta internationella klass. Att vi nu kan slå upp dörrarna till Seafood Gastro markerar en ny milstolpe på den nordiska restaurangscenen. Grand Hôtel som gastronomisk destination erbjuder även tillgång till en av norra Europas mest omfångsrika vinkällare och det är med stolthet som jag välkomnar både gamla och nya gäster att ta del av vår helhet och seafood på ett helt nytt sätt, säger Pia Djupmark, VD på
Grand Hôtel.
Den nyrenoverade lokalen kommer förutom Seafood Gastro även inhysa Private Dining by Mathias Dahlgren, två chambre séparée med möjlighet till skräddarsydda exklusiva måltider för sällskap upp till 22 personer.

Close