Close

Ät dig igenom: Linnégatan

Linnégatan har aldrig varit känt för sitt krogutbud. Men tittar man närmare döljer sig både klassiker och spännande nykomlingar längs med gatan. Här är vår guide till ett dygns ätande och drickande.

FRUKOST KL: 09.00
Bageriet Kringlan
Linnégatan 26, bagerietkringlan.se

En riktig Östermalmsklassiker. En tidig morgon på Kringlan stöter du stöter troligtvis på en och annan bakåtslickad börsmäklare,  funktionsklädda morgonjoggare och nyfönade pensionärer i jakt på nybakade frallor. Stilen är fransk bistro och klassiskt svenskt konditori på samma gång. Efter att nya ägare tog över lokalen för ett par år sedan har det bara blivit bättre. Högkvalitativa bakverk, gott kaffe och fina mackor.

LUNCH KL: 12.30

Hjärtat
Linnégatan 16, hjartatstockholm.se

Södermalm på Östermalm. Hjärtat serverar korv med bröd på sitt egna vis. Chili-cheese med koreansk coleslaw, jordnötter och kimchimayo, parmesankorv med surkål och tryffelketchup – kombinationerna är oändliga. Lokalen går i typisk Nytorget-stil. Ett utmärkt alternativ till Korvspecialisten på Nybrogatan. Lika fina råvaror, lite högre pris men stämningen är alltid på topp och smakerna annorlunda. Mysiga utebord om sommarmånaderna. Eller varför inte ta med och sätta sig i Humlan? Är det dags för långlunch så håller ölsortimentet hög standard.

MELLANMÅL KL: 16.00

Joe & The Juice
Nybrogatan 34, joejuice.com

Tekniskt sett beläget på Nybrogatan men precis i hörnet Linnégatan. Efter en matkoma-framkallande korvlunch kan det behöva kompenseras med en juice. Sanningen är att det finns bättre juiceställen i Stockholm, men Joe & The Juice funkar fint för något litet på språng. Sweet Beet på rödbeta, fänkål och äpple ger bra energi, och avokadomackan med tomat, mozzarella och pesto är riktigt bra.

MIDDAG KL: 20.00

Sabai Soong
Linnégatan 39B, sabai.se

Bästa thaimaten på Östermalm finns på Sabai Soong. Nedervåningen är roligt inredd och passar perfekt för en längre sittning. Rätterna känns igen och känns precis lagom exotiska. Panaeng curry och tom yam beställs med fördel tillsammans med ett par kalla Singha-öl som törstsläckare. Personalen är trevlig och ljudnivån lagom hög.

DRINK KL: 22:30

Kasai
Linnégatan 18, kasai.se

En japansk dinner club på Linnégatan serverar några av Östermalms bästa cocktails. Drinkarna hämtar inspiration från både gammal och ny japansk kultur, godis, kryddor och örter från landets alla hörn. Oavsett om du letar efter söta, sura, fruktiga eller salta cocktails finns garanterat något som passar. Klassiker med en twist, prova gin och tonic på Hendricks i tekopp. Lokalen är riktigt snygg och har öppet till 02:00.

 

Close