Close

Krogfestivalen Dining Week är tillbaka – så funkar det

Under Dining Week serverar flera topprestauranger en fast meny till ett mycket förmånligt pris. 

Foto: Goma. Text: Hugo Rehnberg

Sportlovet är normalt sett en ganska sömnig vecka för Stockholms restauranger. Något krögarna givetvis vill ändra på. Därför arrangerar man nu Dining Week, en matfestival där ett antal restauranger erbjuder specialkomponerade menyer till mycket fördelaktiga priser. Det är en winwin-situation. Restaurangerna får en chans att visa upp sitt hantverk för nya gäster – och de matintresserade får ett gyllene tillfälle att uppleva nya smaker och restauranger.

Idén kommer från Danmark där man arrangerad festivalen i mer än ett decennium med stor framgång. Varje Dining Week går fler än 200 000 danskar på krogen.

I Stockholm deltar ungefär 20 restauranger. De serverar en trerättersmeny för 395 kronor och en femrättersmeny för 595 kronor. Vissa har även en niorätters avsmakningsmeny för 995 kronor. Priserna är exklusive dryck.

Bland Östermalmskrogarna märks bland andra Nybrogatan 38, Miss Voon, Paraden och Goma. Den sista nämnda, gastropuben Goma, fick högt betyg av Svenska Dagbladets recensenter, både för maten och atmosfären. ”Stället andas storstad och hade lika gärna kunnat ligga på Manhattan eller vid Potzdammer Platz.”

Dining Week arrangeras mellan 23 februari och 3 mars, läs mer och gör din bokning på diningweek.se.

Close