Close

Villa Dagmar öppnar för social dining i Salon

Boutiquehotellet Villa Dagmar har uppdaterat sitt mat- och dryckeskoncept tillsammans med stjärnkrögarna Daniel Höglander och Niclas Jönsson – resultatet bär namnet Salon.

Villa Dagmar på Nybrogatan har över tid förtydligat sitt utbud av mat och dryck med olika delar för att vara mer tillgängliga för framtidens gäster. I helgen smygöppnade Salon, tidigare Villa Dagmars restaurang och orangeri, där Daniel Höglander och Niclas Jönsson tillsammans med Pauline Cappelen, kreativ chef på Villa Dagmar, tagit fram ett internationellt mat- och dryckeskoncept.
Krögarduon har satt många stjärnkrogar på kartan och ambitionen med Salon (sällskapsrum på franska) är att bli en vibrerande plats för social dining.
– Salon ska vara en spännande och sensuell upplevelse som utmanar både smak och sinne. Här är det högt i tak och personligt. Samma passion som tidigare läggs ned på gästens gastronomiska upplevelse, men i ett mer pulserande och högre tempo än tidigare, säger Niclas Jönsson.

Salon ska vara en spännande och sensuell upplevelse som utmanar både smak och sinne.

Á la carte-menyn består av 25 rätter samt en sju- och femrättersmeny, som varieras efter krögarnas tycke och smak samt efter säsong.
– Vi lagar mat på riktigt, med hjärta och själ, det är vår hemlighet. Salons meny kommer alltid att vara levande, aldrig statisk. Känslan varierar efter sällskapen i rummet och ingen Salon-upplevelse ska vara den andra lik. Precis som när man kommer hem till någon, då maten tillagas med kärlek och det är alltid något nytt som serveras, säger Daniel Höglander.

Vi lagar mat på riktigt, med hjärta och själ, det är vår hemlighet.

Trädgården, hotellets hjärta och nav för mat, dryck och umgänge, uppdateras också. Här serveras frukost, brunch och lunch från en á la cartemeny och i baren erbjuds läckra cocktails från lunch till sen kväll.
– Villa Dagmar är precis som en privat villa där man ska kunna känna sig som hemma. Därför har vi skapat rum med individuella identiteter för olika stunder och sinnesstämningar. Med våra nya tydliga mat- och dryckeskoncept blir vi mer tillgängliga, en 360-gradersdestination. Salon är det stimmiga sällskapsrummet där man kan släppa vardagen för en festlig och härlig stund, säger Pauline Cappelen.

Salon håller öppet onsdagar till lördagar från kockan 17.

Close