Close

Ett Hem blir större

Det älskade boutiquehotellet Ett Hem i Lärkstan fyller 10 år i år och firar med en expansion. Succéduon Jeanette Mix, ägare, och Ilse Crawford, designer, fortsätter därmed sitt samarbete och ger nytt liv och ny form till två nya fastigheter.

Det är de intilliggande fastigheterna på Sköldungagatan 4 och 6 som nu genomgår en omsorgsfull renovering och får nytt liv. Den initiala visionen om att bevara byggnadernas grundvärden och utveckla upplevelserna på plats för en medveten resenär kvarstår även i expansionsarbetet.

– Vi är väldigt glada och stolta över våra tio år på Ett Hem. Vi har sedan start fått ett fantastiskt bemötande och satt något unikt och nytt på kartan. När vi fick möjligheten att expandera vårt koncept ytterligare tvekade vi inte en sekund. Vår vision och identitet har visat sig vara ett hållbart koncept och är densamma som tidigare, säger Jeanette Mix, ägare av Ett Hem.

Sköldungagatan 4 får tio gästrum, en salong, ett privat vardagsrum, en lounge och interiören får en tydlig internationell prägel i såväl möbler och design som i antikviteter och konst. Köket blir väl tilltaget och passar både mindre och större sällskap, och under de varma månaderna blir den generösa balkongen och trädgården, som binder samman husen, en härlig plats med sköna sittmöbler bland växter och blommor som blivit karaktäristiska för Ett Hem.

Utöver Sköldungagatan 4 skapar Ett Hem även tre residencevåningar för långtidsboende samt ett fullskaligt gym för hotellets gäster på Sköldungagatan 6, som beräknas ta emot sina första gäster under hösten 2022.

– Det är en ära att få vara en del av Ett Hems pågående projekt tillsammans med Jeanette och hennes team. Tillsammans utvecklar vi en värld som gäster och besökare älskar, vilket kräver noggrann hantering; vi designar för att förbättra en upplevelse, inte bara utöka den. De vackra grannhusen har samma subtila kvaliteter av värme och komfort, inbäddade i design och service. Ett Hem är en värld att känna sig hemma i när man är där och längta tillbaka till, säger Ilse Crawford, ägare och kreativ chef på Studioilse.  

Close