Close

Bella Goldman: ”Östermalm är vackert. Östermalm är hemma!”

Hon är kommunikationsproffset som tagit en time-out för att ägna sig åt till exempel silversmide, flakmoppar – och främst – familjen. Här är Bella Goldmans Östermalm!

Du har precis klivit av rollen som hyllad varumärkes- CSR- och kommunikationsdirektör för Lidl. Vad händer nu?
– Jag är just mitt i en efterlängtad paus i karriären. Efter att ha jobbat hårt i många år ville jag prioritera familjen och mig själv, framför allt min 12-åriga dotter. Det känns fantastiskt att få hålla på med det man aldrig tidigare haft tid med! Tid för alla mina hobbyer: silversmide, sticka, slipa på båten, mecka med mina flakmoppar, bli smutsig om händerna i mina odlingar på vårt landställe på Utö. Yrkesmässigt är det inte helt klart vad jag kommer att göra härnäst, jag väljer att hålla det ganska öppet. Men jag är redan engagerad i styrelsen i par startups och överväger flera olika alternativ.
Vad betyder Östermalm för dig?
– Östermalm är min tonår, min mormor och morfar, bästa vänner, fantastiska fester, blod svett och tårar. Idag är Östermalm platsen dit jag alltid återvänder. Östermalm är vackert. Östermalm är hemma.
Hur upplever du att kvarteren och kulturen på Östermalm har förändrats med åren?
– Alldeles för långsamt och alldeles för lite. Vi östermalmare återkommer alltid till att vi vill ha mer liv och rörelse, fler kvarterskrogar och roliga butiker (“som på Södermalm”) samtidigt som man älskar lugnet och stillheten som råder i många av kvarteren.
Berätta om din plats!
– Det är på Skeppsholmen. Där finns en liten bakgård bakom ett litet gulligt typiskt Skeppsholmenhus i rött tegel som för mig är en magisk plats. Därifrån ser man Strandvägen och delar av stadens liv och stoj samtidigt som man (oftast) är helt ensam.
En plats som hyser alldeles speciella minnen för dig?
– Det finns så många! Karla Frukt på Karlavägen dit man sprang på rasten och köpte frukt … godis när jag gick på Östra Real. Hedvig Eleonora Kyrka där jag förtvivlat spelade flöjt för min morfar som låg i kistan längst fram. Korsningen Humlegårdsgatan/Sturegatan. Vår adopterade lilla Sonja, knappt 3 år, hade precis anlänt och på vår första promenad såg hon för första gången i sitt liv en hund i just denna korsning. Hennes skräckblandade förtjusning över denna hund kommer jag aldrig att glömma.

Bella på Handverket, en mötesplats för kreativt skapande på Östermalm.

Vart tar du med familjen på middag?
– Om vi går ut och äter – Zink. Om vi tar med hem – Östermalmsgrillen.
Vad beställer du?
– På Zink brukar jag äta kalv, men sist blev det den underbart goda spetskålen. På grillen blir det Östermalmsburgare … såklart!
Var får man Östermalms bästa kaffe?
– Jag hör till en av de lyckligt lottade som hänger på Handverket, en mötesplats för kreativt skapande som drivs av Nina Brisius. Där serveras en oslagbar fika med alla tänkbara tillbehör som scones och hembakat. Men det är också en plats för superhärliga personer som gillar att snacka och hålla på med alla möjliga fantastiska textila kreationer.
Vad saknar du på Östermalm?
– En logistisk lösning på Östermalmshallens varutransporter, som skapar kaos för oss boende varje dag.
Vilken är din mest östermalmliga vana?
– Kanske att regelbundet botoxa mina sura rynkor i pannan!
Berätta om en Östermalmsbo som du tycker förtjänar lite extra uppmärksamhet!
– Min man Konrad Olsson som under mina “frånvarande år” har jonglerat hemmet, hämta/lämna, läxor, handla, laga mat, samtidigt som han driver en startup, Scandinavian Mind, utan att en enda gång klaga.

Fakta om Bella Goldman
Bakgrund
: programledare för bland annat Nyhetsmorgon och Från koja till slott, reklamfilmsproducent, kommunikationskonsult för Försvarsmakten, kommunikationsdirektör på Lidl.
Gör: Njuter av livet här och nu och ser med spänning fram emot framtiden. Styrelseledamot och konsult.
Familj: Make Konrad Olsson. Två barn: Alva, 26, Sonja, 12.
Bor: Östermalmstorg.

Close