Close

Catharina Herré – Mitt Östermalm

Palmgrens vd och ägare Catharina Herré uppskattar det klassiska hantverket som finns kvar på Östermalm. Verkstäder, snickerier, bokbinderi, kristallexperter och rammakare – och det mesta hittar hon i kvarteren kring Palmgrens butik på Sibyllegatan.  


Nybrogatan 38
– Perfekt för middag med kompisar. Jag har nog ätit mig igenom hela menyn vid det här laget. Förra sommaren fanns den förrätt med tre bitar löjrom och getost, om man skulle kunna få ungefär 38 stycken sådana till varmrätt så skulle det räcka det gott och väl för mig.

Cassi
– Känner jag för en spontanare efter jobbet går jag till Elverket på Linnégatan. Baren är trevlig och där serveras klassiska franska rätter som går att lita på.

Elverket
– Känner jag för en spontanare efter jobbet går jag till Elverket på Linnégatan. Baren är trevlig och där serveras klassiska franska rätter som går att lita på.

Foto: Evelina Sigetty

Ejes Choklad
– Jag har gått till Ann-Louise och Linda på Ejes i många år. Chokladen är handgjord och perfekt att ha hemma och bjuda på. De syltade apelsinskalen överdragna med mörk choklad är bland det godaste jag vet. Det är jag ensam om i familjen, så jag får ha dem alldeles för mig själv.

Galleri Sebastian Schildt
– Jag blir väldigt inspirerad av Sebastians tempo, han verkar ha nya saker på gång hela tiden och allt håller hög kvalitet. Utställningarna är alltid intressanta och är den perfekta anledningen att komma ut och prata med folk efter jobbet.

Laurus Blommor
– Jag älskar att handla blommor hos Sven och Torsten på Karlavägen. Båda är gamla kollegor sedan min tid på NK och vi har alltid något att prata om. Deras utbud och arrangemang är underbara.

Gamla Lampor
– Hasse Malmborg brukade ha sin butik nere vid oss men har flyttat uppför Sibyllegatan förbi Linnégatan. Han har alltid massa roliga och – som namnet antyder – gamla saker att berätta om.

Close